De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Stel je toch eens voor: je nieuwe Samsung Galaxy Alpa wordt geleverd in een doos met daarin allemaal kleine plastic zakjes. Je opent verheugd de doos, scheurt de zakjes open, en legt de inhoud ervan voorzichtig op tafel. Voor je ligt een geavanceerd bouwpakket:

samsung-galaxy-alpha-ifixit-bouwpakket De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Wat je nu nodig hebt zijn een schroevendraaier(tje), lijm, een pincet, en geduld. Veel geduld. Het montageproces kan – afhankelijk van je ervaring – enige uren duren. Volg geduldig de stappen zoals zichtbaar op de onderstaande plaatjes. Wil je een uitgebreidere handleiding? Check dan het montageplan van de mensen van iFixit HIER – die gek genoeg het hele proces omgedraaid lijken te hebben.

samsung-galaxy-alpha-montage-1 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Bij de eerste stap monteer je wat van de kleinere onderdeeltjes aan wat uiteindelijk de ‘bodemplaat’ van de Galaxy Alpha is. Neem de tijd, vooral de gele kabeltjes zijn kwetsbaar en moeten zorgvuldig op hun plaats worden gelegd. De stickers zijn helaas al in de fabriek geplakt. Wijzelf hadden deze liever naar eigen creatief inzicht op het toestel aangebracht nà het schilderen, maargoed, het zij zo.

samsung-galaxy-alpha-montage-2 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Na montage van de kleine deeltjes volgt het aanbrengen van nog wat meer kleine deeltjes, die – geloof het of niet – allemaal nodig zijn om straks een goede Galaxy Alpha in handen te kunnen hebben. Gebruik ook hier de pincet, om gepriegel met dikke vingertoppen te voorkomen.

samsung-galaxy-alpha-montage-3 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Nu is het tijd voor de belangrijkste onderdelen: het dochter- en moederbord. Maak het jezelf makkelijk, en monteer de camera vóór je het moederbord in de Alpha vast schroeft. Dit voorkomt beschadigingen. Check ook de verschillende chips: met een vergrootglas zijn de Exynos 5430 SoC en de Wolfson audio processor – da’s een goeie! – eenvoudig te herkennen. Belangrijk: probeer bij deze stappen het gebruik van een hamer te vermijden.

samsung-galaxy-alpha-montage-4 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Als je een stapje achteruit neemt, en je ogen een beetje dichtknijpt, zie je dat het geheel nu al echt op een Galaxy Alpha begint te lijken. Monteer de tussenplaat en het frame, en leg alvast de batterij – als je deze niet per ongeluk al eerder monteerde – klaar.

samsung-galaxy-alpha-montage-5 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

Met de behuizing op zijn plaats resten slechts de laatste twee stappen: plaats de batterij, en klik de achterklep op zijn plaats. Schroeven is niet nodig, en we raden ook het gebruik van lijm niet aan.

samsung-galaxy-alpha-montage-6 De Samsung Galaxy Alpha als bouwpakket ;)

In principe is je Galaxy Alpha nu af. Het beschilderen van het toestel kun je naar eigen inzicht en smaak doen, maar bedenk: de diepzwarte rechthoek aan de voorzijde is het beeldscherm. Hoe meer je hier overheen schildert, hoe minder je straks van het beeld ziet.

In ieder geval wensen we je veel plezier met je nieuwe toestel. Je mag ook de mensen van iFixit nog een keer bedanken voor de uitleg en de duidelijke plaatjes, die het bouwproces ook voor mannen overzichtelijk maken.

Ben jij meer het type om een smartphone kant en klaar te kopen? Vergeet dan niet dat je bij de Galaxy Alpha momenteel twee gratis tickets voor het Amsterdam Dance Event krijgt.

Disclaimer: wij, noch iFixit, zijn verantwoordelijk voor wat jij met jouw Galaxy Alpha doet 😉

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee