Samsung Galaxy A7: 1080p scherm, 64 bit bevestigd

Van alle nieuwe toestellen in Samsung’s nieuwe A-serie weten we van de Galaxy A7 eigenlijk nog het minst. Een zogeheten user agent profile – UAProf voor intimi – op Samsung’s eigen website bevestigt dat het toestel een 1080p full HD scherm heeft en een 64 bit processor.

samsung-galaxy-a7-1080p-64-bit-uaprof Samsung Galaxy A7: 1080p scherm, 64 bit bevestigd

Voor de goede orde: het gaat hier om Samsung’s toestel met modelcode SM-A700, waarvan we voor het gemak maar even aannemen dat deze door het leven zal gaan als de Galaxy A7. Tenslotte heet de SM-A500 eigenlijk Galaxy A5.

Op Samsung’s eigen website is sinds kort dus een user agent profile te vinden, waaruit op te maken valt dat het toestel een 1080p scherm heeft, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit gerucht was al opgedoken, maar nu zien we dus concreet ‘bewijs’. Uit eerdere informatie bleek al dat dit scherm een diagonaal heeft van rond de 5,5 inch.

De processor heeft de ARMv8-A instructieset, wat bevestigd dat het hiet om een 64 bit model gaat, net als de processor van de Galaxy A3.

Verder toont de informatie in het profiel dat de Galaxy A7 vooralsnog op Android versie 4.4.4 draait, en nog niet op Android 5.0 Lollipop. De exacte modelcode van het profiel – SM-A700FD – wijst trouwens op een dual sim variant van het toestel.

Al doende wordt het plaatje van de nieuwe A-serie dus steeds completer. De Galaxy A3 is het goedkoopste model, met een scherm met een vrij lage resolutie, de Galaxy A5 is qua specificaties min of meer vergelijkbaar met de Galaxy Alpha, en de Galaxy A7 is het topmodel van de serie met een full HD scherm.

Voor zover bekend zijn alle toestellen uitgerust met een grotendeels metalen behuizing, én een flinke selfie frontcamera met een resolutie van vijf megapixels.

Of de Galaxy A7 straks ook in Nederland te koop zal zijn is op dit moment nog bekend. Als topmodel in de serie zou het toestel tevens het duurst zijn, met een prijs die – uiteraard volgens geruchten – tussen de 450 en 500 dollar ligt.

Galaxy A7 deals per provider

Praat mee