Samsung en SK Telecom ontwikkelen nieuwe (bijna) real-time mobiele streaming technologie

SK-Telecom Samsung en SK Telecom ontwikkelen nieuwe (bijna) real-time mobiele streaming technologie

SK Telecom, Zuid-Korea’s grootste telecom aanbieder, heeft afgelopen week laten weten dat het samen met Samsung een een gloednieuwe streaming technologie heeft ontwikkeld waarmee gebruikers van smartphones (bijna) real-time video’s kunnen streamen vanaf hun toestel. Naar verwachting wordt de service later er dit jaar wereldwijd gelanceerd en zullen ‘moderne’ toestellen (S4 en nieuwer) gebruik kunnen maken van de technologie.

De huidige generatie streaming diensten op smartphones en tablets hebben al gauw een delay van ruim 15 seconden, maar de Koreanen hebben dit weten terug te schroeven naar iets minder dan 3 seconden vertraging via een LTE (4G) netwerk.

Volgens Samsung zijn beide bedrijven druk bezig om van hun de technologie een standaard te maken op de markt door met associaties als 3GPP en MPEG rond de tafel te zitten.

Deze ontwikkeling is met name interessant voor de gaming communities waar het streamen van games met de dag populairder wordt. Bekende spellen als Heartstone: Heroes of Warcraft die op moderne tablets en smartphones te spelen zijn kunnen wellicht een ingebouwde streaming dienst verwachten in de nabije toekomst.

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee