App tip: Nokia HERE nu beschikbaar voor Galaxy toestellen

Ruim een maand geleden kon je al lezen dat Nokia’s HERE kaarten- en navigatiedienst naar het Android besturingssysteem komt. Om precies te zijn naar Samsung’s Gear en Galaxy apparaten. En inmiddels is het zover: HERE – beta, dat wel – is nu te vinden in Samsung’s Galaxy Apps winkel.

nokia-here-maps-navigatie-samsung-galaxy-beschikbaar1 App tip: Nokia HERE nu beschikbaar voor Galaxy toestellen

Nadat HERE een paar dagen geleden al kort opdook in Galaxy Apps, is de applicatie nu dan echt beschikbaar. Daarmee zijn Samsung’s Galaxy smartphones de eerste binnen de Android wereld die officieel gebruik kunnen maken van Nokia’s veelgeprezen dienst.

Het grote voordeel van HERE is het gemak waarmee je ook offline – zonder internetverbinding – gebruik kunt maken van de kaarten en navigatie, mits je de kaarten op jouw toestel zelf hebt opgeslagen. Dit is echter een fluitje van een cent.

Als je grootse reisplannen hebt, is het wel raadzaam om wat ruimte vrij te maken op je telefoon. Zoals je hierboven kunt zien neemt geheel Europa zo’n 9 GB in beslag. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om kaarten per land te installeren, waardoor het allemaal zo’n vaart niet loopt.

Voor de trouwe fietser is HERE dan weer minder geschikt. Dit transportmiddel wordt helaas niet ondersteund.

Je vindt HERE in de Galaxy Apps applicatie op je telefoon, of HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee