Kijk, het is de Europese Samsung Galaxy S5 Active

Eerst zou ‘ie wel hier op de markt komen, toen weer niet, en nu toch weer wel: de Samsung Galaxy S5 Active – zeg maar de sportieve broer van de gewone Galaxy S5. En nu is hij dan in vol ornaat op de foto gezet. De Europese versie van het toestel, welteverstaan.

samsung-galaxy-s5-active-lek-3 Kijk, het is de Europese Samsung Galaxy S5 Active

Niet geheel verrassend wist Sammobile deze foto’s van de Galaxy S5 Active op de kop te tikken. En als je nu denkt ‘maar die heb ik toch al eens gezien?’ heb je natuurlijk volkomen gelijk. De Amerikaanse provider AT&T verkoopt precies dit toestel al enige tijd.

samsung-galaxy-s5-active-lek-2 Kijk, het is de Europese Samsung Galaxy S5 Active

Deze Europese Galaxy S5 Active is naast zijn uiterlijk ook intern precies hetzelfde als zijn Noord-Amerikaanse tegenhanger, en nagenoeg gelijk aan de gewone S5. Het 5,1 inch Super Amoled scherm heeft een 1080p full HD resolutie, in rekenkracht wordt voorzien door Qualcomm’s Snapdragon 801 processor, en er zijn 2 GB RAM en 16 GB opslagcapaciteit aanwezig. Zelfs de camera is van hetzelfde 16 megapixel ISOCELL type.

samsung-galaxy-s5-active-lek-1 Kijk, het is de Europese Samsung Galaxy S5 Active

Toch zijn er natuurlijk ook verschillen. Zo mist de S5 Active een vingerscanner. In ruil daarvoor krijg je dan wel een behuizing die zowel IP67 gecertificeerd is, alsook voldoet aan de MIL-STD 810G standaard. Dit laatste slaat vooral op de robuustheid: het toestel is bestand tegen hoge versnellingen, extreme temperaturen, en kan een flinke klap verdragen. Tevens is er een speciale Activity key, waarmee je direct toegang krijgt tot allerlei outdoor specifieke functies zoals het kompas, de barometer, een stopwatch, en de zaklamp knop. Tevens kun je deze knop gebruiken als fysieke sluitertoets voor de camera.

De Galaxy S5 Active zal in twee kleurvarianten te koop zijn: titanium grijs en camouflage groen. Het prijskaartje moet hier zo rond de 629 euro liggen.

Dus. We weten nu dat het toestel inderdaad ook naar Europa komt. Wil dit automatisch zeggen dat je ‘m binnenkort ook in Nederland kunt aanschaffen? Niet per se. Daarover komen we hopelijk binnenkort meer te weten.

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee