Ja, ook de Samsung Galaxy Note 4 buigt (een klein beetje)

Nadat we eerder zagen hoe ontzettend robuust de Samsung Galaxy Note 3 is, én hoe Samsung de Galaxy Note 4 zelf aan haar kunstbillen blootstelde, is er nu een buigtest door dezelfde YouTuber die het hele bendgate circus rond de iPhone 6 Plus aanzwengelde.

samsung-galaxy-note-4-buigtest Ja, ook de Samsung Galaxy Note 4 buigt (een klein beetje)

Één van de grote verschillen tussen de Galaxy Note 4 en de Note 3 is dat het frame rondom het toestel nu van aluminium is. Op de Note 3 treffen we Samsung´s beproefde kunststof constructie aan, die ondanks kritiek op het uiterlijk echt ont-zet-tend sterk bleek. En inderdaad: de Note 4 lijkt wat buigzamer dan zijn voorganger. Of tenminste krijgt de beste man van UnboxTherapy het toestel wel een heel klein beetje verbogen. Of, in zijn (vertaalde) woorden:

De Note 4 buigt een klein beetje, en grappig genoeg op precies dezelfde plaats als de iPhone 6 Plus. Het is lang niet zo ernstig. Ik heb slechts een kleine vervorming, en ik moest veel druk zetten om dit voor elkaar te krijgen. Maar toch, de Note 3 was nog helemaal in orde.’

Verder zien we in de onderstaande video dat de Note 4 zich ook nog eens terug laat buigen, zonder verdere beschadiging.

Al met al lijkt het er dus op dat de Galaxy Note 4 net niet zo buigbestendig is als de Note 3, maar altijd nog een flink stuk steviger dan de iPhone 6 Plus. Samsung’s materiaalkeuze lijkt ook nu dik in orde, maar laten we eerlijk zijn: voorlopig gaan we er toch maar vanuit dat dit ook geldt voor de materiaalkeuze van de nieuwe iPhones.

Toch bekruipt ons, na alle ophef over buigende telefoons meer en meer het gevoel dat er ergens, diep in Samsung’s R&D afdeling, een ingenieur – de man die keer op keer koos voor het gebruik van kunststoffen – al enige weken hard zit te lachen om al het gedoe. Want hoe hard reviewers en gebruikers ook geloven dat metaal méér premium is dan kunststof, alle buigvideo’s lijken te laten zien dat er maar één echt het sterkst is. Hoewel de Note 4 – die deels aluminium, deels kunststof is – wel degelijk ook zijn mannetje staat.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee