App tip voor de toekomst: data-saving Opera Mini browser voor de Gear S

Hoewel de toekomst van Tizen als smartphone besturingssysteem op z’n minst discutabel is lijkt het erop dat de wearable markt langzaam maar zeker de nieuwkomer aan het verwelkomen is.

De nieuwste speler die Samsung’s jonge ecosysteem een duwtje in de goede richting wil geven is deze keer niemand minder dan Opera met een gloednieuwe mini browser speciaal voor de Gear S die later dit jaar in winkels ligt.

Samsung-Gear-S-with-Opera-Mini App tip voor de toekomst: data-saving Opera Mini browser voor de Gear S

Waarom is dit zo speciaal horen we je al denken? Nou, het feit dat er een nieuwe browser voor de Gear S komt is niet zo bijzonder, maar de features van de browser zijn alles behalve standaard.

Volgens Opera is de mini browser speciaal ontwikkeld om zo weinig mogelijk mobiele data te verbruiken bij het bezoeken van een website. De nieuwe browser zou naar verluidtde data die nodig is om een standaard website te laden tot 10 maal kunnen verkleinen voordat deze wordt ingeladen op de gear S.

Hiermee bespaar je niet alleen een hoop kosten op je 3G bundel maar de feature zorgt ervoor dat je batterij (als je veel gebruik maakt van de standaard browser) aanzienlijk langer meegaat.

En als klap op de vuurpijl is er ook een private-browsing modus en een Smart Page die automatisch social media updates bijhoudt van Facebook, Twitter en LinkeIn. De Opera Mini browser zal ten tijde van de release van de Gear S beschikbaar zijn in de Tizen Store.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. andreas zegt

    leuk hoor ,opera mini,
    Maar als ik iets wil downloaden en wil opslaan op mijn gear s gaat dat niet.
    Je kan eigenlijk alleen google. En pagina lezen.

Praat mee