WSJ: accuduur Samsung Galaxy S5 40 tot 50% langer dan die van de iPhone 6

Jaja, er zijn nieuwe iPhones. Ieder zijn of haar ding, etc. etc. Maar na onze vrij nuchtere vergelijking tussen de Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus, wilden we ook nog één leuk feitje over de Samsung Galaxy S5 aanstippen. De batterijduur van het toestel ‘blaast die van de nieuwe iPhones weg’.

samsung-galaxy-s5-review-energiebesparing-ultra-power-saving WSJ: accuduur Samsung Galaxy S5 40 tot 50% langer dan die van de iPhone 6

Nee, de Galaxy S5 is niet ontworpen om bloedjemooi te zijn, en is zelfs twee millimeter dikker dan de iPhone 6. Maar eens te meer blijkt dat Samsung wel degelijk goed nadenkt over belangrijke eigenschappen van haar toptoestellen. In de review van de iPhone 6 schrijft de Wall Street Journal namelijk:

The iPhone 6 Plus, with its larger battery, lasted about 15% longer than its sibling. But Samsung’s Galaxy S5 blew away the competition, lasting 40% to 50% longer than the iPhone 6. (Plus, you can also replace the Galaxy battery any time. Apple’s are sealed inside.)

Oké, het gaat hier over het afspelen van video met een scherm dat op maximale helderheid is ingesteld. Onder voor de iPhone gunstiger omstandigheden is de kloof een stuk minder significant. Echter, dat de accu van de nieuwe iPhones het onder zware omstandigheden niet veel beter doet dan die van zijn voorgangers, lijkt toch een teken dat een extreem slanke behuizing – in combinatie met een groot scherm – een riskante combinatie is. Iets dat we in feite ook al zagen in de eerste batterijtests van de Galaxy Alpha.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee