Uitgelicht: Fast Charging op de Samsung Galaxy Note 4

Een grote smartphone zoals de Samsung Galaxy Note 4 heeft een aardig grote accu, dat is logisch. Maar hoe groter de accu, hoe langer het duurt om deze op te laden. Nu wist Samsung deze laadtijden al aardig binnen de perken te houden, zeker in vergelijking met andere telefoonmakers, maar de Galaxy Note 4 heeft ook nog eens een Fast charging optie.

samsung-galaxy-note-4-fast-charge-snel-opladen Uitgelicht: Fast Charging op de Samsung Galaxy Note 4

De laatste tijd is Samsung druk doende om haar toestellen van allerlei snufjes te voorzien die je helpen het maximale uit de accu van je toestel te halen. Met de Galaxy S5 kwam al de ultra power saving mode waarmee je de laatste restjes energie in je batterij zo lang mogelijk kunt uitsmeren. Natuurlijk beschikt ook de Galaxy Note 4 hier over, maar als je dan toch moet opladen is er nu ook Fast charging, oftewel extra snel opladen.

Hierdoor is het mogelijk de helft van de accu van de Note 4 in een half uur tijd op te laden – iets waarvoor je op de Galaxy Note 3 nog bijna een uur nodig had. Dit is uiteraard minder handig als je je telefoon gewoon ’s nachts aan de oplader hangt, maar des te praktischer als je ergens snel even tussendoor je toestel een flinke oppepper wilt of moet geven.

Hoedanook, Fast charging is waarschijnlijk niet dé eigenschap van de Note 4, maar wel typisch zo’n snufje die eens in de zoveel tijd superhandig zal blijken – net als die ultra power saving mode.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee