T-Mobile branded Samsung Galaxy S4 Mini krijgt Android 4.4 KitKat update

Stukje bij beetje arriveert Android versie 4.4, bijgenaamd KitKat, op de Samsung Galaxy S4 Mini. Nadat eerst Vodafone’s branded toestel ‘m al kreeg, zijn nu gebruik(st)ers aan de beurt die hun S4 Mini direct bij T-Mobile aanschaften.

samsung-galaxy-s4-mini-update-november-knox T-Mobile branded Samsung Galaxy S4 Mini krijgt Android 4.4 KitKat update

De update die nu beschikbaar is voor T-Mobile branded Galaxy S4 Mini, met versienummer XXUCNF7, brengt het toestel dus van Android 4.2 naar Android 4.4.2. Aan boord zijn, naast een aantal flinke verbeteringen onder de motorkap, een aantal zichtbare veranderingen. Zo zien de notificatiebalk en het vergrendelscherm er een tikje anders uit, en kun je voor verschillende functies zelf instellen welke app of dienst je het liefst gebruikt.

Een uitgebreider overzicht van de vernieuwingen in Android 4.4 op Galaxy telefoons kun je HIER vinden.

De update is beschikbaar via de Galaxy S4 Mini zelf – downloaden via WiFi als je je databundel wilt sparen! – en natuurlijk via Samsung’s Kies programma op de PC.

Nu is het wachten alleen nog maar op de Android 4.4 update voor de unbranded Galaxy S4 Mini, die hopelijk snel volgt nu zowel Vodafone als T-Mobile hun toestelversies ook van de update hebben voorzien. En overigens, voor wie het bijhoudt: inderdaad, Samsung slaat dus hier Android versie 4.3 gewoon in zijn geheel over.

Heb jij deze update al geïnstalleerd? Zoja, wat merk jij er van?

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

 1. Versluys Xavier zegt

  Het moet jullie niet spijten dat jullie de update nog niet hebben!!! De S’4 mini zijn batterij is 2x zo snel leeg nu na de update! Hoe kan ik hem terug naar de vorige versie herstellen?? Dus niet naar de fabrieksinstellingen, maar naar de laatste update voor de KitKat?

 2. fabster zegt

  Update zomaar aangeklikt. Was erg tevregen met mijn telefoon, nu niet meer. Van alles en nog wat vastgelopen (crome, galary) Batt sneller leeg. Ik kon niet meer connecten met kies/mijn pc. Echt verschrikkelijk. Aub als je zo slim ben om eerst te lezen voordat je de update doet, doe het niet!! Ik hoor graag tips van wie dan ook om dit te fixen. Geen zin/tijd om naar de t-mobile shop te gaan. Maar ik wil eigenlijl gewoon een nieuw toestel. Ik krijg die kitkat er niet meer af. Hopelijl snel een bugfix update. Die installeer ik wel, slechter kan het niet worden hoop ik.

   • Versluys Xavier zegt

    Ja hoor, ik wil het u wel stap voor stap uitleggen. Stap1: doe stap2: het stap3: NIET!!! Vink gewoon “automatisch bijwerken” bij Software update UIT. Dan ga je al die problemen niet hebben. Wat ik gisteren ook gemerkt heb is dat de invoertaal van de “voorspellende tekst” bij het sms’en plots Engels is i.p.v. Nederlands!

    • BVG zegt

     Is hier al een oplossing voor ? Ik had de update al een paar maanden en nu pas ineens zonderdat ik zelf iets veranderd heb is mijn invoertaal veranderd en ik kan het niet terug zetten naar nederlands.

 3. Tamara zegt

  Bij mij lukt het ook niet om te resetten. Ik baal hier echt van, ik doe maar een paar uur meer met mijn batterij en mijn telefoon word zo heet en ontzettend traag.

 4. mike zegt

  Word echt ziek van het wachten elke keer hetzelfde liedje. Dit was mijn laatste samsung. Vind het ongelovelijk dat oudere toestellen eerder de update krijgen. Voor dat ik die update heb, heb ik alweer een ander toestel maar voortaan HTC na 15 jaar trouwe klant kan samsung kapot vallen.

 5. Versluys Xavier zegt

  Ik heb op een andere site gelezen dat de Sony xperia er ook last van heeft, maar iemand heeft het kunnen oplossen door de nieuwste versie 4.4.4 te installeren met “flashtool”. Lukt dit bij de s4 mini ook, en heeft iemand daar reeds ervaring mee?

 6. Maarten zegt

  Ik moet na de update elke keer mijn wifi wachtwoorden weer invullen als de telefoon uit is geweest. Behoorlijk frusterend zeg maar. Is er dus inderdaad niet beter op geworden.
  Iemand een oplossing?

 7. Versluys Xavier zegt

  Ik weet echt niet of het daar aan ligt, maar sinds eergisteren heb ik “DU battery” geïnstalleerd, en ik heb de batterij nog niet moeten opladen! Ze is nu reeds 36u opgeladen, en zou volgens de app nog 18.25u moeten meegaan! Ik heb de Wi-Fi en Bluetooth al de ganse tijd aanstaan! Ik weet eigenlijk niet wat de app juist anders doet, maar volgens mij werkt het wel!

 8. Wino Debets zegt

  Bij mijn s4 mini die ik nog geen maand geleden bij T mobile heb afgesloten, heb ik deze update toegepast. Alle icoontjes erboven die waarschuwingen zijn voor o.a. internetstroom via WIFI (IN of UIT) – normaal oranje en groen, maar ook de batterij indicator – normaal groen/oranje rood – zijn nu allemaal lichtgrijs tot wit geworden, je hebt helemaal geen idee of je aan het bijladen bent, omdat gewoon alles lichtgrijs is. Echt smakeloos te noemen. Daarbij net als voorgangers is het een enorme batterijvreter geworden. En sommige apps lopen echt niet meer. Vind dat samsung op zijn minst met een goede update tevoorschijn moet komen, dit is smakeloos. mijn toestel ziet er niet uit daarbij werkt ook super traag. En dat voor zo een noemenswaardig hoogstaand toestel. Terugzetten JAAAA meteen, nog beter is vernieuwde update erover heen zodat ik ALLE toeters en bellen weer terugkrijg waarvoor ik hem heb gepakt. Schande Samsung…..

 9. c zegt

  Mee eens
  je kunt slecht zien of de telefoon laadt.
  Telefoon hangt vaak. Heb ik mn hele zin getypt moet de eerste letter nog verschijnen.

  Voor de update was het prima in orde
  batterij met veel gebruik ging 10 uur mee.
  batterij met hetzelfde gebruik NA de update op laagste schermhelderheid en spaarstand. 5 uurtjes..

 10. Anouk zegt

  Ik heb deze update gisteren gedownload en ik heb helemaal nergens last van! Mijn mobiel is sneller dan voor de update, en de batterij gaat langer mee!! De emoji’s zijn erg fijn en ook de statusbalk is erg mooi geworden, ik ben erg tevreden over deze update

 11. Minoes zegt

  Ik heb de update sinds gisteren en bepaalde dingen die hier worden gezegd herken ik echt niet.
  Mijn tekst correctie bij sms en whatsapp is gewoon Nederlands, er blijft niks hangen, het is niet traag. Batterij merk ik geen verschil bij, maar dat kan ook niet echt binnen 24 uur denk ik.
  Ik vind die nieuwe grijze icoontjes wel minder mooi/handig. Dat had van mij echt niet gehoeven.

  Het kan toch niet zo zijn dat er een verschil is tussen de update direct via T-Mobile en degenen die het later kregen? Het lijkt wel alsof mensen die direct eerder kregen de problemen hebben o.O

 12. Tim Adriaanse zegt

  Beste mensen,
  Wanneer worden deze problemen opgelost? Zo kan het niet door gaan met deze update (4.4.2.)
  Graag heel snel verhelpen!!!!

 13. Frank zegt

  Ik heb voor mijn unbranded S4 mini nog steeds geen update, klopt dat? Handmatig checken helpt niet en Kies zegt dat ik up to date ben (met 4,2)

 14. marco zegt

  Gisteren kreeg ik op mijn s4 mini bkack edition unbranded de update aangeboden. De kitkat versie las ik nog in de melding van de update. Na gereed merk ik dat het internetten sneller gaat. De gehele werking van de telefoon is sneller geworden. De batterij duur is met zeker 25 % verlengt. De warmte die de accu uitstraalde na intensief gebruikt is bijna niet meer voelbaar Al met al ben ik zeer blij met deze update. Houden zo.

 15. S7 zegt

  Ik heb de update 4.4.2 via KPN nu ook binnen. Zo op het oog is er niet veel veranderd. Wel wat nieuwe icoontjes in de balk. In gebruik opent en wisselt het systeem wat vlotter. Batterijduur nog geen verschil in ontdekt. Ik heb standaard gps (heet nu locatie) uit en wifi aan (niet met zoeken naar open netwerken). Dan is het toestel nog steeds zuinig.

 16. zegt

  Sinds ik de KitKat update heb gedaan,kent mijn pc de telefoon niet meer.

  Het probleem is als volgt: Zodra ik mijn micro USB kabel aansluit(origineel die ik altijd gebruikt heb) op de USB poort, krijg ik wel op mijn telefoon een bericht dat mijn telefoon aan het opladen
  is, maar een data USB verbinding is niet mogelijk.,de pc geeft ook niks aan dat er iets verbonden is.

  Ook Kies opnieuw instal help niet,de usb drivers opnieuw instal ook niet

  Wie kan helpen,ook dit schijnt een samsung probleem te zijn als ik zo rondkijk op internet,maar een goede oplossing kan ik niet vinden,ik kan nu alleen nog maar met AirDroid in mijn toestel.

  groet Martin

 17. Rinus zegt

  Eerst lukt het niet om de bestanden te downloaden ivm te weinig geheugen, na veel gewist en verplaatst te hebben, lukte eindelijk het downloaden. nu heb ik weer niet genoeg geheugen om te updaten, schiet niet echt op …..

Praat mee