Samsung’s eerste low-end Tizen smartphone heeft 3.2 mp camera, dual-sim slot en Tizen 2.3

Na maanden van geruchten en ophef heeft Samsung in juni van dit jaar officieel de Samsung Z aangekondigd, de eerste commerciële smartphone die op Tizen draait, Samsung eigen mobiele OS.

Helaas hebben we tot op de dag van vandaag geen ander nieuws omtrent de Samsung Z mogen ontvangen. Sterker nog, volgens Sammobile is het goed mogelijk dat de Koreanen de plannen voor de Samsung Z de deur uit hebben gedaan en ondertussen bezig zijn met een andere low-end Tizen toestel.

samsung-tizen-mwc Samsung's eerste low-end Tizen smartphone heeft 3.2 mp camera, dual-sim slot en Tizen 2.3

Volgens de laatste berichten heeft Samsung besloten om Tizen op een low-end toestel (codenaam SM-Z130H) te lanceren vanwege het recente succes van goedkopere smartphones in landen als China en India.

Meer low-end dan de SM-Z130H zul je volgens Sammobile ook niet snel tegenkomen. Het toestel heeft namelijk een 3.2 mp camera aan de achterkant, hoogstwaarschijnlijk geen front-facing camera, een FM radio en een dual-sim slot. Deze twee laatste features zijn vooral populair in landen waar low-budget smartphones het goed doen. (wat er precies qua specs onder de motorkap zit is nog niet bekend)

Het feit dat de SM-Z130H draait op Tizen 2.3 betekend ook dat de hoeveelheid apps die mensen kunnen installeren vrij beperkt zal zijn tijdens de lancering. Facebook en Twitter hebben al laten weten dat ze officiele apps zullen maken voor Tizen OS, maar wanneer deze precies beschikbaar zijn en of andere grotere namen zoals Whatsapp en Instagram dit ook gaan doen is nog niet bekend.

Ergens verbaasd het ons niks dat Samsung het over de low-end boeg gooit met het promoten van Tizen OS. Probeer maar eens Tizen vlaggenschip uit te brengen tussen alle Samsung Galaxy’s (Android), Nokia Lumia’s (Windows Phone) en iPhone’s (iOS)..

Galaxy deal tips

Praat mee