Samsung’s Alpha-achtige SM-A500 krijgt mogelijk 13 MP camera, nieuwste TouchWiz

Sinds Samsung’s Galaxy Alpha weten we dat de Zuid-Koreanen een nieuwe richting in zijn geslagen waar aluminium behuizingen een centrale rol gaan spelen. Van één van de toestellen in een nieuwe productlijn, met modelcode SM-A500, komen we stukje bij beetje meer te weten. Zo krijgt dit toestel mogelijk een 13 megapixel camera, én de allernieuwste versie van Samsug’s TouchWiz interface zoals te vinden op de Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-alpa-kopen-aanbieding-nederland Samsung's Alpha-achtige SM-A500 krijgt mogelijk 13 MP camera, nieuwste TouchWiz

De Galaxy Alpha – de voorloper van Samsung’s ‘A-serie’, waarover we nu weer iets meer te weten komen

Onlangs nog zagen we een eerste, voorzichtige lijstje met specificaties van de SM-A500 opduiken, gevolgd door het gerucht dat het toestel geheel gehuld zal gaan in aluminium – dus óók de achterzijde van het toestel. Dit laatste in tegenstelling tot de Galaxy Alpha en Note 4, die alleen een metalen frame hebben.

En nu komt van de insiders van Sammobile het bericht dat de camera mogelijk een hoge 13 megapixel resolutie heeft, én dat het toestel voorzien is van dezelfde TouchWiz interface als de Galaxy Note 4 – minus natuurlijk de specifieke S Pen stylus features van dat toestel.

Hoewel we nog niet weten hoe deze SM-A500 in het dagelijks even zal gaan heten, is nu wel duidelijk dat Samsung met het toestel eenzelfde koers in zet als met de Alpha: goede, maar niet absoluut high end specificaties, in combinatie met een premium uiterlijk. Wanneer dit toestel, of één van zijn broertjes – de SM-A300 en SM-A700, gelanceerd zal worden is nog niet duidelijk.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee