Samsung Gear Blink bril komt begin 2015, misschien samen met de Galaxy S6

Achter de schermen knutselt Samsung aan haar eigen slimme bril, waarvan wij enige tijd geleden al de mogelijke naam – de Samsung Gear Blinkopduikelden. En hoewel we stiekem een beetje hoopten het apparaat op de net afgelopen IFA beurs in Berlijn te zien, doen nu geruchten de ronde dat hij begin 2015 het levenslicht zal zien, al dan niet tegelijkertijd met de Galaxy S6.

samsung-augmented-reality-hand-keyboard-2 Samsung Gear Blink bril komt begin 2015, misschien samen met de Galaxy S6

Het op de markt brengen van een dergelijke Gear Blink past natuurlijk prima in Samsung’s straatje, waarbij het bedrijf zich inzet om technologiën die zich tot nu toe vooral in een soort beta-fase bevinden toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Daarnaast combineert Samsung de laatste tijd de lancering van een nieuw accessoire altijd met de onthulling van een belangrijke model smartphone. De eerste Gear smartwatch werd tegelijk met de Galaxy Note 3 op de markt gebracht, de Gear Fit samen met de Galaxy S5, en recent werd de Gear VR tegelijk met de Galaxy Note 4 geïntroduceerd. En dus zou je ook de vraag kunnen stellen welk nieuw snufje Samsung als ‘bonus’ mee zal gaan geven met de Galaxy S6.

De Gear Blink lijkt daarvoor de logische kandidaat – iets wat nu ook door de bekende, niet verifieerbare ‘bronnen binnen de industrie’ zou worden bevestigd.

Het interessantste dat we tot nu toe zagen op dit gebied, is een patent – dat door Galaxy Club al in maart werd gepubliceerd – voor een augmented reality keyboard, dat de gebruik(st)er in staat stelt om een toetsenbord virtueel op de handen te projecteren. Je kunt dan dus typen zonder toetsenbord, en tekst invoeren zonder een spraakherkenningssysteem te gebruiken.

Of een dergelijk toetsenbord ook daadwerkelijk deel uit zal maken van de Gear Blink is natuurlijk niet te zeggen – maar het is in ieder geval een uniek toepassing die Samsung expliciet voor een dergelijk apparaat ontwikkelde, én waar het bedrijf al langer aan werkt.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee