Samsung Galaxy S5 tip: je scherm zo fel mogelijk zetten

De Samsung Galaxy S5 heeft één van de allerhelderste Super Amoled schermen ooit – eentje die ook in direct, fel zonlicht goed leesbaar blijft. Maar, hoe krijgt je dit scherm dan zo fel mogelijk?

samsung-galaxy-s5-scherm-helderheid-instellen Samsung Galaxy S5 tip: je scherm zo fel mogelijk zetten

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, doe je dat niet door de helderheidsregelaar op de Galaxy S5 simpelweg helemaal naar rechts te schuiven – zoals hierboven getoond.

Natuurlijk wordt ‘ie zo wel behoorlijk helder, maar je haalt er níet het maximale uit. Dat gebeurt alleen als je je Galaxy S5 zelf een vinger in de pap geeft.

samsung-galaxy-s5-scherm-helderheid-instellen-maximaal Samsung Galaxy S5 tip: je scherm zo fel mogelijk zetten

 

Vink dus Automatisch aan (1), en stel deze automatische regeling bij met de schuifregelaar naar ‘+5’. Je toestel past nu de schermhelderheid aan, aan het omgevingslicht, plús nog je eigen voorkeur – die ‘+5′.

Overigens krijg je nu ook niet direct het scherm op z’n helderst te zien. Dat gebeurt pas als je je toestel in direct zonlicht houdt. Duidelijk is wel dat het scherm in deze stand dan beter leesbaar is, dan als je deze alleen handmatig op z’n helderst instelt.

Natuurlijk werkt deze methode op nagenoeg iedere Galaxy smartphone. Echter, het verschil tussen de maximale handmatige instelling en de maximale helderheid op Automatisch is op de Galaxy S5 wel erg groot – in onze ervaring, tenminste.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee