Samsung Galaxy S5 met 4G+ verbinding komt naar Vodafone

Dat er een extra gespierde versie van de Samsung Galaxy S5 aan komt met een supersnelle 4G+ internetverbinding, en een snellere processor weten we natuurlijk al langer. Binnenkort zal het toestel zijn opwachting in Europa maken, en het heeft er alle schijn van dat Vodafone ‘m in Nederland gaat verkopen.

samsung-galaxy-s5-4g-plus-vodafone-kpn Samsung Galaxy S5 met 4G+ verbinding komt naar Vodafone

Een tijdje geleden al dook de eerste firmware op van de Europese Galaxy S5 4G+, waarmee bevestigd werd dat het toestel binnenkort op dit continent verkrijgbaar zal zijn. En inderdaad: in Duitsland kun je ‘m nu al kopen, bijvoorbeeld bij de provider Telekom.

Maar, hoe zit het nu in Nederland? Inmiddels valt uit online verschenen firmwares op te maken dat er een branded toestelvariant van Vodafone – in Nederland – aan zit te komen. Alleen op de vraag ‘wanneer’ is nog geen antwoord te vinden.

Eerder al was de S5 4G+ te zien tijdens een presentatie van KPN, dat net als Vodafone de eerste stapjes zet met het uitrollen van haar 4G+ netwerk. Echter, of KPN ook deze Galaxy S5 variant gaat aanbieden is nog onduidelijk. De 4G+ netwerken van beide providers staan nog in de kinderschoenen – er zijn dus nog niet veel plaatsen in Nederland waar je daadwerkelijk gebruik kunt maken van downloadsnelheden tot 225 Mbps.

De Galaxy S5 4G+ is grotendeels gelijk aan de S5 met een normale 4G verbinding, met uitzondering dus van de mobiele internetverbinding, en de processor. Deze is een Snapdragon 805 van Qualcomm, en net een stapje sneller dan de Snapdragon 801 van de ‘standaard’ S5.

Overigens is er natuurlijk nu al een Galaxy die overweg kan met de nieuwe 4G+ netwerken: de Galaxy Alpha. En deze is bij zowel Vodafone (HIER) als KPN (HIER) verkrijgbaar.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee