Samsung Galaxy Note Edge inderdaad een ‘concepttoestel met een beperkte oplage’

Na de officiële onthulling van de Samsung Galaxy Note Edge werd al snel duidelijk dat het nogal sci-fi-aandoende toestel zeer waarschijnlijk niet in de Nederlandse winkels zal belanden. Nu lijkt ook het laatste beetje hoop op een release hier te smelten als sneeuw voor de zon.

samsung-galaxy-note-edge-officieel Samsung Galaxy Note Edge inderdaad een 'concepttoestel met een beperkte oplage'

Hoop? Was er dan nog hoop op een Nederlandse Galaxy Note Edge? Niet noodzakelijk, maar het opduiken van een Europese toestelvariant op Samsung’s eigen website was natuurlijk wel een mogelijke strohalm. Echter, Samsung topman D.J. Lee liet in Zuid-Korea weten dat het toestel wel degelijk min of meer een conceptdevice is, waarvan er slechts een beperkt aantal zal/kan worden geproduceerd.

De Galaxy Note Edge zal in Samsung’s thuisland vanaf eind oktober verkrijgbaar zijn, maar het kan wel even gaan duren voordat hij ook andere landen bereikt. Er zullen, aldus de plannen, dit jaar hooguit één miljoen Edge’s verkocht gaan worden. Dat klinkt als een respectabel aantal, maar is bij lange na niet genoeg voor een heuse, wereldwijde release.

Wil jij toch graag een Galaxy Note Edge? Dan moet je vermoedelijk één van twee dingen hebben: óf je boekt straks een retourtje Seoul, om daar het toch al niet goedkope apparaatje aan te schaffen, óf je hebt een fikse portie geduld in combinatie met het knagende gevoel dat je ‘m hier waarschijnlijk ook later niet zult kunnen kopen.

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee