Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

En zo komt er ook nu weer een einde aan een lang traject van nieuws, geruchten en roddels. De Samsung Galaxy Note 4 is officieel onthuld. Dus, wat is het?

samsung-galaxy-note-4-wit1 Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

Duidelijk is dat alle specificaties van de Galaxy Note 4 die eerder vandaag opdoken juist waren. En zo zien we dus een toestel met een 5,7 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Als kloppend hart doet Qualcomm’s Snapdragon 805 quadcore processor dienst, die op een kloksnelheid van maximaal 2,7 GHz zijn werk doet. Het werkgeheugen is dezelfde 3 GB die de Galaxy Note 3 ook al had, en er is standaard 32 GB opslagcapaciteit aanwezig – én een microSD slot om er zelf nog wat meer aan toe te voegen.

samsung-galaxy-note-4-wit-voor Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

Het design van de Galaxy Note 4 speelt leentjebuur bij de Galaxy Alpha, dus de rand rond het toestel is van metaal. De achterklep zelf is nog wel van Samsung’s vertrouwde kunststof/kunstleder, en uiteraard – samen met de batterij – verwisselbaar. Het toestel meet 154 x 79 millimeter, is 8,5 millimeter dik en weegt 176 gram. Al met al nagenoeg even groot dus als de Galaxy Note 3.

De 16 megapixel camera is inderdaad uitgerust met optische beeldstabilisatie, en alle features die je er verder van mag verwachten: van het opnemen van 4K UHD video, tot live HDR, alles is aanwezig. De camera aan de voorzijde van het toestel kreeg ook een flinke resolutieboost naar 3,7 megapixel. Hierdoor zien selfies er ook op het scherm met de hoge resolutie scherp genoeg uit. Over selfies gesproken: de frontcamera heeft een speciale wide modus – om onder meer je zelfportretjes meer ruimte te geven.

samsung-galaxy-note-4-zwart-achter Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

Uiteraard is ook de S Pen stylus weer een stukje beter geworden. Hij weet de hoek waaronder je ‘m houdt, en is nog drukgevoeliger geworden. Mede hierdoor is handschriftherkenning een stuk beter ten opzichte van eerdere Note modellen. Features zoals Snap Note en Smart Select breiden de verschillende manieren waarop je de S Pen kunt gebruiken weer een stukje verder uit.

samsung-galaxy-note-4-kleuren Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

De accu van de Galaxy Note 4 is ongeveer even groot als die van zijn voorganger: 3220 mAh. Dankzij de verbeterde fast charge feature laadt hij echter zo’n 30% sneller op. Ook op sensorisch gebied is zo’n beetje alles bevestigd wat van tevoren al was uitgelekt: de Note 4 heeft inderdaad een sensor voor UV licht, een vingerscanner én een hartslagmonitor.

samsung-galaxy-note-4-zwart-zijkant Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!

Op softwaregebied draait het toestel standaard op Android versie 4.4.4, samen met de nieuwste versie van Samsung’s eigen TouchWiz interface. Bekende snufjes zoals Multiwindow zijn verbeterd.

De Galaxy Note 4 komt op de markt in de kleuren zwart, wit, goud, en roze – hoewel sommige kleurvarianten waarschijnlijk wat langer op zich zullen laten wachten.

De Note 4 ligt begin oktober in de schappen. De adviesprijs ligt tegen de 800 euro – prijzig, zoals verwacht. Maar dan krijg je zo te zien wel een beest van een smartphone mét S Pen. Wil je een emailtje krijgen als het bijna zover is? Schrijf je dan in voor onze email notificatie service, linksboven op deze pagina!

Was je toch benieuwd naar die nieuwe Note met een gebogen scherm? Check dan alle details van de nieuwe Galaxy Note Edge HIER.

Samsung Galaxy Note 4 pre-order overzicht:

 
GSMWijzer
CoolBlue
Typhone
Studentmobiel
Belsimpel
gcbutton Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!gcbutton Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!gcbutton Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!gcbutton Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!gcbutton Samsung Galaxy Note 4 is nu officieel!
Toestel los€ 795,-€ 799,-€ 799,-€ 795,-€ 795,-
Toestel met abov.a. € 0,-v.a. € 0,-v.a. € 0,-v.a. € 0,-v.a. € 0,-
Verwachte
leverdatum
10 oktober10 oktober1e week okt.10 oktoberover 4 weken

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. hans jansen zegt

    de intro van de S5 vond ik teleurstellend. de Note 4 overtreft mijn verwachtingen. toevallif loopt mijn abo in november af. dus ik hoef niet na te denken welk toestel het wordt 🙂

Praat mee