Beknopte vergelijking: Samsung Galaxy Note 3 versus iPhone 6 Plus

Nadat we een tijdje geleden al de nieuwe Samsung Galaxy Note 4 met de iPhone 6 Plus vergeleken, gluren we nu even mee over de schouders van AndroidAuthority. Zij legden namelijk de Galaxy Note 3 naast Apple’s nieuwe phablet, om te kijken hoe Samsung’s vorige Note topmodel zich verhoudt tot Apple’s poging voet aan de grond te krijgen in de markt voor ‘grote telefoons’.

samsung-galaxy-note-3-versus-iphone-6-plus-vergelijking Beknopte vergelijking: Samsung Galaxy Note 3 versus iPhone 6 Plus

In de onderstaande video laat AndroidAuthority beide toestellen naast elkaar zien, en loopt kort en bondig – in het Engels – door de verschillende specificaties heen. En waar de Galaxy Note 4 op papier duidelijk de meerdere is van de iPhone 6 Plus, lijken de Note 3 en Apple’s grote iPhone meer aan elkaar gewaagd.

Beide toestellen zijn uitgerust met een 1080p full HD beeldscherm – de Note 3 van het Super Amoled, de iPhone 6 Plus van het LCD type – hoewel Samsung’s toestel wat meer scherm in een kortere behuizing weet te stoppen. De behuizing biedt wat meer grip, in ruil voor wat minder aluminium. Bijkomende voordeel: de verwisselbare batterij, en de mogelijkheid een miroSD kaartje in het toestel te stoppen voor meer opslagcapaciteit.

samsung-galaxy-note-3-versus-iphone-6-plus-vergelijking-afmetingen Beknopte vergelijking: Samsung Galaxy Note 3 versus iPhone 6 Plus

Natuurlijk heeft de iPhone 6 Plus, net als de Note 4, maar niet de Note 3, een vingerscanner die de beveiliging van het toestel persoonlijker maakt.

De Galaxy Note 3 heeft een 13 megapixel camera, hoewel de acht megapixel camera van de iPhone 6 Plus voorzien is van optische beeldstabilisatie, waardoor met name kiekjes bij minder licht beter uit de verf komen. Het opnemen van 4K UHD video blijft nog even het domein van de Note.

Toch is een belangrijke conclusie, die we ook trokken toen we de Note 4 met deze XL iPhone vergeleken hier wederom op zijn plaats: de iPhone 6 Plus is in eerste instantie vooral gewoon een grote iPhone. De Note 3 biedt naast de S Pen stylus een flinke stapel features die ervoor zorgen dat het grote scherm ook daadwerkelijk praktisch nut heeft, zoals Multi Window, en de verschillende Air Command opties.

Uiteindelijk is het maar de vraag of je de Note 3 met de nieuwe iPhone kunt vergelijken, omdat beide toestellen zich op dit moment in nogal verschillende prijsklassen bevinden. Maar vanwege haar scherm en de prima features die het grote scherm benutten, is de Note 3 wel degelijk een interessante, en betaalbaarder optie voor iedereen die een groot scherm wil, maar geen premium prijskaartje.

Galaxy Note 3 versus iPhone 6 Plus: besteloverzicht

Galaxy Note 3

iPhone 6 Plus 16 GB

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. eric zegt

    Ik heb nu nog de note 3 en ruil deze onder geen voorwaarden om voor een Iphone 6 of 6plus.
    De functionaliteit en vooral de vrijheid om deze te gebruiken is vele malen groter dan die van de Iphone. De camera in de note 3 geeft bij normale situaties veel meer detail en kan idd al 4k filmen.

    De S-pen heeft geen enkele andere telefoon en het maakt van de Note 3 een echt notebook met goede en leuke functionaliteit.

    Na de Iphone 3, 4 en 4S naar de note 2 en daarna de Note 3 gegaan. Het wordt heel zeker de Note 4!!

Praat mee