Samsung Galaxy Mega 2 nu officieel (in Thailand)

De Samsung Galaxy Mega 2 is een toestel met een lange, lange aanloop. Al maanden komen we allerlei gegevens over het toestel tegen, hij verscheen al in een buitenlandse webshop, én de eerste review kwam voorbij. Toch is de Galaxy Mega 2 nog steeds niet officieel gelanceerd – tot nu dan. Als je Samsung’s Thaise website meetelt, tenminste.

samsung-galaxy-mega-2-officieel-1 Samsung Galaxy Mega 2 nu officieel (in Thailand)

En zo is het voor het eerst dat de Galaxy Mega 2 echt door Samsung zelf wordt gepresenteerd. Niet dat we nu nog iets te weten te komen – daarvoor kwam het toestel simpelweg al te vaak voorbij.

Dus ja, de Mega 2 heeft een zes inch beeldscherm met een 720p HD resolutie. Hij meet 164 bij 85 millimeter, en is 8,6 mm dik. Daarmee is de Mega 2 dus wat compacter dan de eerste Mega die in ons land verkrijgbaar was, maar het scherm is dus ook 0,3 inch kleiner.

samsung-galaxy-mega-2-officieel-3 Samsung Galaxy Mega 2 nu officieel (in Thailand)

De quadcore processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz doet zijn ding in samenwerking met 1,5 GB werkgeheugen en Android versie 4.4.4. Foto’s maak je met de acht megapixel camera aan de achterzijde – deze kan ook 1080p full HD video opnemen – of met de 2,1 megapixel sensor aan de voorkant.

Grote smartphones zoals de Mega 2 zijn onwijs populair in Zuid-Oost Azië, dus dat Samsung het toestel daar als eerste lanceert verbaast ons amper. Toch gaan we er wel vanuit dat hij ook hier in de schappen zal belanden – de eerste sporen van een Europese versie werden al gespot, tenslotte. Naar het antwoord op de vraag wanneer kunnen we alleen speculeren.

Goede foto’s van het toestel in het wild kon je onlangs al HIER bekijken.

samsung-galaxy-mega-2-officieel-2 Samsung Galaxy Mega 2 nu officieel (in Thailand)

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee