Samsung Galaxy Grand Prime duikt op

Al maanden lang dook een onbekend Samsung toestel op met de modelcode SM-G530. En nu weten we eindelijk om welk toestel het precies gaat: de Galaxy Grand Prime.

samsung-galaxy-grand-prime-3 Samsung Galaxy Grand Prime duikt op

Helemaal uit Vietnam komen foto’s, specificaties, en dus de officiële naamgeving van de Galaxy Grand Prime. Het toestel heeft een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, een quadcore Snapdragon 400 processor, 1 GB werkgeheugen, en een acht megapixel camera aan de achterzijde. Tot zover het stapeltje generieke mid range specificaties waar de Grand serie in grossiert.

Opvallend aan de Galaxy Grand Prime is namelijk de camera aan de voorzijde van het toestel. Met een resolutie van vijf megapixel is deze nog een stukje flinker dan de 3,7 MP front camera van de Galaxy Note 4. En ja, de Grand Prime is dus een selfie smartphone, geheel in lijn met de huidige trend waarbij ook fabrikanten als Sony, Nokia/Microsoft en HTC gretig aan meedoen.

samsung-galaxy-grand-prime-1 Samsung Galaxy Grand Prime duikt op

Overigens doet de Grand Prime níet mee met Samsung’s eigen trend om de behuizing deels uit aluminium te vervaardigen.

Of en wanneer de Grand Prime in Nederland verkrijgbaar zal zijn is niet bekend – en zoals zo vaak met toestellen die voornamelijk in Zuidoost-Azië opduiken is het nog maar de vraag of dit wel gaat gebeuren. Maar mocht dit het geval zijn, lees je het natuurlijk hier op GalaxyClub.nl.

samsung-galaxy-grand-prime-2 Samsung Galaxy Grand Prime duikt op

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee