Samsung Galaxy Alpha te koop in India voor INR 39,990 ($650,-)

Na een Eurpese release in het Verenigd Koninkrijk (wat nog steeds verenigd is;) ) twee weken geleden heeft Samsung nu ook haar eerste met metaal bedekte smartphone – de Galaxy Alpha – in India uitgebracht.

04_SM-G850F_012_white_0 Samsung Galaxy Alpha te koop in India voor INR 39,990 ($650,-)

Indiase consumenten kunnen het toestel voor omgerekend $650,- ophalen vanaf de eerste week van oktober. Iedereen die er snel bij is zal ook een speciale cadeautje ontvangen, namelijk 5 Gb aan 4g data-verkeer in de eerste twee maanden van een contract, mits je dat contract afsluit bij Airtel, een van India’s grootste telecom aanbieders.

De praktijk leert ons dat high-end toestellen in landen als India en China een stuk minder populair zijn in dan in het westen. Dit komt voornamelijk door het feit dat het overgrote deel van de bevolking zich geen luxueuze $600+ smartphone kan veroorloven maar ook door het zeer ruime aanbod van low-budget toestellen in dezelfde markt.

Desalniettemin heeft een woordvoerder van Samsung laten weten dat er binnenkort meerdere mid- tot high-end 4G toestellen van Samsung op de Indiase markt zullen verschijnen voor onder Rs 40,000 (ca. $650,-). Volgens de Koreanen moet Samsung haar plicht als leider in de mobiele markt volbrengen door zich zowel op de low-end als high-end segmenten te richten, ook in landen waar er duidelijk een voorkeur is voor één van de twee.

De prijs van het toestel in India ligt omgerekend zo’n €100,- lager dan hier in Nederland. Of dit betekent dat Samsung van plan is om ook hier het toestel voor een lagere prijs aan te bieden is niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee