Samsung Galaxy Alpha is Nederland’s eerste 4G+ smartphone

Terwijl velen er eigenlijk vanuit gingen dat een variant van de Galaxy S5 Samsung’s – en Nederland’s – eerste smartphone zou zijn met een 4G+ internetverbinding, is het natuurlijk gewoon de Galaxy Alpha die deze primeur heeft.

samsung-galaxy-alpha-grijs Samsung Galaxy Alpha is Nederland's eerste 4G+ smartphone

Hoewel heel wat gebruikers de overstap naar een snelle 4G verbinding nog moeten maken, staat de volgende stap – 4G+, elders ter wereld Cat. 6 LTE geheten – al te trappelen. Op dit moment biedt KPN al 4G+ in een beperkt aantal steden, terwijl Vodafone later dit jaar begint met het uitrollen ervan. En de Galaxy Alpha is er nu dus al klaar voor, zo bleek na de onthulling van de Galaxy Alpha, en Samsung zelf laat het voor de zekerheid ook nog een keertje weten.

Op een 4G+ netwerk haal je met de Galaxy Alpha in theorie download snelheden tot 300 Mbps, hoewel de netwerken zelf het vooralsnog houden op een maximale – en ook hier weer: vooral theoretische – snelheid van 200 Mbps. Ter vergelijking: nu haalt een ‘normaal’ 4G netwerk op papier maximaal 50 Mbps.

Op dit moment kun je Galaxy Alpha alvast bestellen, maar de uiteindelijke levering volgt later deze maand.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

Praat mee