Oculus bevestigt nieuwe ‘Zelda-achtige’ game voor de Samsung Gear VR

Oculus – het bedrijf achter de befaamde Oculus Rift Virtual Reality headset – is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe game voor de Gear VR, de virtual reality bril van Samsung die ook in samenwerking met Oculus tot stand is gekomen.

samsung-unpacked-gear-vr-14_2040_verge_super_wide Oculus bevestigt nieuwe 'Zelda-achtige' game voor de Samsung Gear VR

Volgens Oculus CTO John Carmack zou het gaan om een Zelda-achtig third-person avonturenspel wat onder de naam ‘VR Quest’ zal worden uitgebracht zodra de Gear VR op de markt verschijnt. 

De Koreanen lieten tijdens het IFA 2014 evenement weten dat de Gear VR later dit jaar te koop zal zijn met een prijskaartje van $199,- In de kleine lettertjes staat echter ook dat je een Galaxy Note 4 nodig hebt wil je optimaal van de Gear VR kunnen genieten.

Meer details wilde Samsung hier niet over kwijt, maar het lijkt er dus op dat je flink in de buidel moet tasten voor een extra Note 4 wil je gebruik kunnen maken van de Virtual Reality bril.

Verdere informatie over de game of de release datum zijn nog niet bekend, dus het wordt weer ouderwets wachten op de release van het apparaat zelf 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee