Naar verwachting 11 miljoen Galaxy Note 4 toestellen verscheept in 2014

Samsung heeft afgelopen week eindelijk haar nieuwste vlaggenschip onthuld- de Galaxy Note 4. Tijdens het evenement werd ook de nieuwe Galaxy Note Edge onthuld, een gloednieuwe phablet met een beeldscherm wat om de rand van het toestel is gebogen.

Beide toestellen zullen later dit najaar – waarschijnlijk nog voor de feestdagen – in de winkels liggen maar naar verwachting zullen de toestellen niet in recordaantallen worden verkocht.

Samsung_Galaxy_Note_4_Note_Edge_General_2 Naar verwachting 11 miljoen Galaxy Note 4 toestellen verscheept in 2014

Volgens een Hyundai Securities analist worden er met wat geluk zo’n 11 miljoen Galaxy Note 4 toestellen verscheept tegen het einde van dit. Van de opvolger van de Note 4 (de Galaxy Note 3 – duh!) werden daarentegen in nog geen 60 dagen ruim 10 miljoen units verscheept. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat veel Galaxy Note 3 eigenaren niet zo snel over zullen stappen naar de nieuwste generatie aangezien het ‘oude’ toestel nog steeds prima dienst doet als een high-end smartphone.

Wat betreft de Galaxy Note Edge – hiervan zullen naar verwachting maar 1 miljoen stuks worden verscheept. Dit komt door het productieproces van de Note Edge die ietwat ingewikkelder is dan die van menig andere smartphone. De Note Edge zal daarom ook hoogstwaarschijnlijk in gelimiteerde aantallen worden verkocht.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee