Meer details van de Samsung Galaxy A5, A3 en A7 opgedoken

Samsung is bezig met een fikse overhaul van haar productportfolio. De komst van de compleet nieuwe Galaxy A serie smartphones is één van de resultaten hiervan. Nadat we vorige week al foto’s zagen van de Samsung Galaxy A5, én te weten kwamen dat de Galaxy A3 een 64 bit processor heeft, duiken er nu opnieuw details op.

samsung-galaxy-a5-1024x576 Meer details van de Samsung Galaxy A5, A3 en A7 opgedoken

De Samsung Galaxy A5 in volle glorie (afb.: Sammobile)

Zo weet Sammobile te melden dat alle toestellen in deze Galaxy A serie uitgerust zijn met een 4G internetverbinding, de goedkoopste variant – de Galaxy A3 – incluis.

Verder worden een aantal prijzen genoemd. Zo zou de Galaxy A3 een prijskaartje krijgen van tussen de 350 en 400 dollar, terwijl de Galaxy A5 een stapje duurder is: tussen de 400 en 450 dollar.

Last but not least is er dan de Galaxy A7, die tussen de 450 en 500 dollar moet gaan kosten. Echter, dit toestel zal slechts in een beperkt aantal landen te koop zijn, zodat deze niet gaat concurreren met de nu al verkrijgbare Galaxy Alpha. Deze laatste is in feite het topmodel van de A-serie. De kans is dus aanwezig dat de A7 nooit in onze contreien verkocht zal worden.

Natuurlijk is het de moeite waard te vermelden dat dit soort genoemde bedragen vrij weinig zeggen, als we niet weten voor welke markt de prijskaartjes bestemd zijn. Duidelijk is wel dat de A3 tot en met A7 in combinatie met de Galaxy Alpha een vrij breed prijsspectrum vullen, zelfs al lijkt de A3 ook weer niet direct een budget-Galaxy te zijn. Het nieuwe ‘premium’ design blijft zo in ieder geval niet beperkt tot het high end aanbod.

De verwachting is, of was, dat Samsung de A-serie nog in het derde kwartaal zal lanceren, maar een blik op de kalender leert dat ze dan wel zullen moeten opschieten.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee