Gamers opgelet: Epic’s Unreal 4 engine komt naar de Samsung Gear VR

Met de Gear VR doet Samsung een moedige poging virtual reality naar het mobiele deel van de gamende bevolking te brengen. Maar uiteraard zal een belangrijk deel van het succes van deze gewaadge VR headset afhangen van de software die ervoor beschikbaar is. Met Epic Games’ aankondiging dat de Gear VR toegevoegd is aan de roadmap voor de Unreal 4 engine, in een grote stap in de goede richting genomen.

samsung-gear-vr-unreal-4-engine-support Gamers opgelet: Epic's Unreal 4 engine komt naar de Samsung Gear VR

De Gear VR verscheen onlang op Epic’s publiek toegankelijke to-do-lijst voor de Unreal 4 engine, wat zoveel wil zeggen dat ondersteuning voor Samsung’s nieuwe, nog niet verkrijgbare, met de Galaxy Note 4 samenwerkende headset in de pijpleiding zit.

In principe lijkt de stap naar de Gear VR voor Epic niet zo groot – ondersteuning voor Oculus’ Rift werd al gerealiseerd, en de software voor de Gear VR wordt geleverd door – jawel – Oculus.

Hiermee lijkt een belangrijke stap voor het succes van de Gear VR – het bieden van interessante games – dus genomen. Of in ieder geval, in de planning om genomen te worden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee