Europese variant Galaxy Note Edge gespot op Samsung’s website

Met de Galaxy Note Edge onthulde Samsung één van de meest opzienbare smartphones van dit jaar. Tegelijk werd echter ook duidelijk dat het toestel slechts in een beperkt aantal landen verkocht zal worden. Echter, in tegenstelling tot eerdere berichten duikt er nu wel degelijk een Europese versie van het toestel op. Op Samsung’s eigen website, nota bene.

samsung-galaxy-note-edge-sm-n915f-uaprof-europe1 Europese variant Galaxy Note Edge gespot op Samsung's website

Eerder deze week waren het de mannen van Sammobile die een lijst publiceerden van landen waar de Galaxy Note Edge mogelijk in de winkels zal komen te liggen. Op Spanje na – met de provider-specifieke toestelversie SM-N915G – zijn er geen Europese landen op dit lijstje te vinden. En net als in Nederland, is ook in Duitsland – Europa’s grootste markt – de aanname dat de Note Edge daar niet te koop zal zijn.

Des te opvallender dat er nú een zogeheten user agent profile (UAProf) opduikt van de modelcode SM-N915F – SM-N915 voor de Galaxy Note Edge, en F als indicatie dat het om een Europees toestel gaat. Enige dagen geleden was deze informatie daar nog niet te vinden – het profiel is dus recent aan Samsung’s website toegevoegd.

Leuk detail is verder, dat deze SM-N915F als CPU een ARMv8-A architectuur heeft – een 64 bit processor dus, en dezelfde die in sommige – maar niet de Europese – versies van de Galaxy Note 4 te vinden is.

Toch bewijst een dergelijke UAProf niet dat er ook daadwerkelijk een Europese Note Edge aan zit te komen, en al helemaal niet dat hij straks toch in Nederland te koop zal zijn. Maar wie de hoop erin wil houden, heeft bij deze alvast één strohalm om zich aan vast te klampen. Want wat doet dat profiel daar nota bene nu dan, tenslotte?

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee