Dit is de Samsung Galaxy Note Edge (mooi, maar voorlopig niet in NL)

Niet helemaal verrassend meer, maar daarom niet minder leuk is de introductie vandaag van de Samsung Galaxy Note Edge – de eerste Note met een scherm dat zich niet beperkt tot slechts de voorzijde van het toestel.

samsung-galaxy-note-edge-zwart-wit Dit is de Samsung Galaxy Note Edge (mooi, maar voorlopig niet in NL)

De Galaxy Note Edge heeft op hardwaregebied veel overeenkomsten met de Galaxy Note 4. Het scherm heeft een diagonaal van 5,6 inch, maar vouwt dus een stukje om de rand van het toestel heen. Hierdoor heeft het scherm de wat vreemde resolutie van 2560 x (1440 + 160) pixels –  160 voor de rand dus.

De Galaxy Note Edge draait op Qualcomm’s quadcore Snapdragon 805 op 2,7 GHz, met 3 GB werkgeheugen aan boord. De camera van de Edge is een 16 megapixel model, die net als de Galaxy Note 4 ook voorzien is van optische beeldstabilisatie (OIS).

samsung-galaxy-note-edge-zij Dit is de Samsung Galaxy Note Edge (mooi, maar voorlopig niet in NL)

Natuurlijk mist de Galaxy Note Edge een, uhm, rand, dus de aan/uit knop is verhuisd naar de bovenzijde van het toestel. Daarvoor in de plaats – aan de zijkant – vind je Edge screen, waar je allerlei tools en snelkoppelingen kwijt kunt. Je kunt daar dus altijd bij, ongeacht wat je op het grote scherm aan de voorkant doet.

samsung-galaxy-note-edge-zwart1 Dit is de Samsung Galaxy Note Edge (mooi, maar voorlopig niet in NL)

De zijkant van de Galaxy Note Edge kan ook tickers tonen, waar je je favoriete nieuws langs ziet scrollen, of de toetsen waarmee je de videospeler bedient. In de camera app kun je de bedieningselementen naar de rand verplaatsen, zodat je makkelijker bij de sluitertoets kunt.

Net als de Galaxy Note 4 heeft de Note Edge een 3220 mAh accu, en draait op Android 4.4.4 samen met de speciaal getweakte Samsung’s TouchWiz interface.

Inmiddels is duidelijk dat de Galaxy Note Edge ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn – en kun je ‘m alvast bestellen, bij Samsung zelf (HIER).

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Reacties

Praat mee