Chinese ambtenaren mogen nu ook geen Samsung telefoons gebruiken

De angst voor spionage is van alle tijden. Soms van het niveau alu-hoedje, soms gewoon terecht. In ieder geval kunnen Chinese ambtenaren uit steeds minder telefoons kiezen, nu ook het gebruik van Samsung’s toestellen aan banden is gelegd.

samsung-logo Chinese ambtenaren mogen nu ook geen Samsung telefoons gebruiken

Een tijdje geleden al werd Chinese overheidsmedewerkers het gebruik van Apple’s iPhone ontzegd, terwijl de Amerikaanse overheid telefoonmaker Huawei lang verdacht van spionageactiviteiten namens China. Olie werd op het vuur gegooid toen bekend werd dat de Amerikaanse NSA Huawei topmensen nauwgezet in de gaten hield. En nu is ook Samsung op de zwarte lijst beland.

Voordat je medelijden krijgt met de beperkte keuze die Chinese ambtenaren nu hebben: dat valt allemaal wel mee. Tenslotte kent het grote land legio behoorlijke goede smartphoneproducenten van eigen bodem, die – zo nemen we voor het gemak maar even aan – wél te vertrouwen zijn in de ogen van de Communistische Partij van China.

Natuurlijk is een bijkomend voordeel van een dergelijke ban dat de eigen merken – in dit geval, Huawei, zo schijnt het – zo een voorkeurspositie krijgen op de ‘ambtenarenmarkt’, een markt die in een groot land als China een respectabele omvang heeft.

Vanuit Nederland is het in ieder geval leuk/grappig/interessant/treurig – afhankelijk van hoe je er tegenover staat – te zien hoe grote gadgetfabrikanten terecht of onterecht níet kunnen ontkomen aan de nukken van de wereldpolitiek.

(via 12)

Galaxy deal tips

Praat mee