Zó wordt de Samsung Galaxy Alpha gebouwd (en getest)

Samsung is trots op de nieuwe Galaxy Alpha, en kennelijk vooral ook op haar nieuwe productieproces dat – zoals je je kunt voorstellen – nogal wat nieuwe stappen omvat. Inderdaad, om dat metalen frame te fabriceren.

samsung-galaxy-alpha-productie-test-3-300x199 Zó wordt de Samsung Galaxy Alpha gebouwd (en getest)samsung-galaxy-alpha-productie-test-2-300x199 Zó wordt de Samsung Galaxy Alpha gebouwd (en getest)samsung-galaxy-alpha-productie-test-1-300x199 Zó wordt de Samsung Galaxy Alpha gebouwd (en getest)

Op haar eigen blog legt Samsung uit hoe het frame van de Galaxy Alpha eerst uit het ruwe materiaal wordt gefreesd, waarna de nodige uitsparingen voor het aanbrengen van de overige onderdelen worden gemaakt. Als dit allemaal – uiteraard computergestuurd – voor elkaar is, wordt het frame zelf aan de buitenkant afgewerkt.

Vervolgens moet het frame natuurlijk nog de gewenste kleur krijgen. Dit gebeurt door middel van een anodiseringsproces, wat tegelijkertijd de bestendigheid van het aluminium tegen de elementen vergroot.

samsung-galaxy-alpha-productie-test-6 Zó wordt de Samsung Galaxy Alpha gebouwd (en getest)

Natuurlijk is de Galaxy Alpha dan nog niet gereed om in een doosje gestopt te worden. Er moet nog het een en ander getest worden. En dus wordt het toestel gerekt, gestrekt, en op de grond gekwakt.

Voor meer foto’s, en uitgebreider beschrijving van dit productieproces van de Galaxy Alpha kun je terecht op Samsung eigen blog HIER.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

Praat mee