Vingerscanner Samsung Galaxy Note 4 lijkt bevestigd, komt met nieuwe functies (update)

Het is een beetje een open deur, maar bevestiging is altijd prettig: de Samsung Galaxy Note 4 is voorzien van hetzelfde type vingerscanner als de Galaxy S5 en de Galaxy Alpha. Wel voegt Samsung een paar nieuwe functies toe, bovenop de mogelijkheden die we al kennen van deze laatste twee toestellen.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc Vingerscanner Samsung Galaxy Note 4 lijkt bevestigd, komt met nieuwe functies (update)

De Galaxy Note 4 is voorzien van Synaptics’ Natural ID systeem. De scanner is deels ondergebracht onder het beeldscherm en deels in de Home knop. Voor een correcte identificatie moet je al gebruik(st)er het benodigde Fingerspitzengefühl – haha, flauw – ontwikkelen, maar dan werkt het prima, zoals we eerder al concludeerden in onze review van de Galaxy S5.

En waar je op dit laatste toestel de vingerscanner kunt gebruiken om hem te ontgrendelen, de Private mode te activeren, of PayPal betalingen te doen, heeft Samsung voor de Galaxy Note 4 dus nog wat meer toepassingen bedacht.

Zo is het straks mogelijk om verschillende applicaties te koppelen aan verschillende vingerafdrukken. Met deze feature, Finger Shortcuts, is het mogelijk direct vanaf het vergrendelscherm een specifieke app te starten, afhankelijk van welke vinger je voor het ontgrendelen gebruikt.

Ook kun je op de Galaxy Note 4 straks opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden van websites beschermen met een vingerafdruk. De browser van het toestel onthoudt dan – zoals nu ook al mogelijk is – je inloggegevens, maar gebruikt deze pas nadat je je met je vingerafdruk hebt geïdentificeerd. Dit snufje kreeg de naam Web Sign-inUpdate: inmiddels hebben we vastgesteld dat Web Sign-in ook beschikbaar is op de Galaxy Alpha, die mogelijk een paar weken vóór de Note 4 in de winkels zal liggen. Zie HIER.

Over ruim een week – op drie september – zal Samsung de Galaxy Note 4 officieel lanceren. Maar als informatie in hetzelfde tempo blijft uitlekken als de laatste dagen, blijft er weinig verrassends meer over natuurlijk. Desalniettemin wordt duidelijk dat Samsung het toestel weer flink wat unieke eigenschappen meegeeft, van de hardware – met het QHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels – tot de software, met onder andere de hierboven beschreven features.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee