Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterd

De laatste pakweg twee jaar heeft Samsung enorme sprongen gemaakt wat betreft de kleurweergave van haar Super Amoled schermen. De kleurweergave van het scherm van de Galaxy Alpha is wederom beter dan dat van eerdere toestellen.

samsung-galaxy-alpha-beeldscherm-weergave Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterd

We noemden het gisteren als even in onze vergelijking tussen de Galaxy Alpha en de Galaxy S5: hoewel deze laatste ten tijde van de release getest werd als beste telefoonscherm op de markt, heeft Samsung de weergave op de Galaxy Alpha onder Android 4.4.4 verder weten te verbeteren.

Zoals een vroege Russische review van het toestel vaststelt, is met name de weergave van grijstinten verder geoptimaliseerd, dankzij een goede balans tussen de primaire kleuren blauw, rood en groen.

Natuurlijk is het scherm van de Galaxy Alpha door de lagere resolutie niet zo scherp als dat van de Galaxy S5, en ook qua helderheid blijft de S5 ongeslagen. Maar verder is duidelijk dat de Alpha, net als Samsung’s andere topmodellen dit jaar, een ontzettend mooie, natuurlijke kleurweergave heeft – uiteraard gecombineerd met hét aspect dat Super Amoled schermen altijd onderscheidt van de concurrentie, namelijk het ontzettend hoge contrast (want zwart is écht zwart).

Stiekem hopen we dan natuurlijk dat deze verbeterde schermcalibratie op een later tijdstip ook naar de Galaxy S5 zal komen, bij voorkeur met de update naar Android 4.4.4. Toestellen als de Galaxy S3 en Galaxy Note 2 profiteerden tenslotte ook van een sterk verbeterde weergave na de update naar Android 4.3.

Maar voor nu is het de Galaxy Alpha die het Amoled scherm heeft met de beste kleurweergave.

Samsung Galaxy Alpha pre-order overzicht

 
StudentMobiel
Typhone
GSMWijzer
CoolBlue
Phonehouse
gcbutton Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterdgcbutton Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterdgcbutton Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterdgcbutton Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterdgcbutton Super Amoled scherm Samsung Galaxy Alpha verder verbeterd
AbonnementTele2T-MobileTelfortVodafoneT-Mobile
Min/SMS
Internet
150/150
500 MB
300/onb.
2000 MB
300/300
1000 MB
300/onb.
1000 MB
90/onb.
2000 MB
Prijs toestelGRATIS!
+ tablet!
GRATIS!
+ tablet!
€ 16,-
+ tablet!
GRATIS!
+ tablet!
€ 29,95
+ tablet!
Abonnement
p/mnd
€ 32,-€ 44,-€ 36,-€ 49,-€ 36,-
Maandlasten
incl. toestel1
€ 33,25€ 45,25€ 38,-€ 44,08€ 38,50

1 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee