Samsung patent toont flipcover met extra beeldscherm

Wie dacht dat Samsung wel klaar was met de ontwikkeling van haar flipcovers – zonder en met S View venster – moet vooral een blik werpen op een pas gepubliceerd patent van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

samsung-galaxy-flipcover-patent-1 Samsung patent toont flipcover met extra beeldscherm

In dit patent, dat al begin vorig jaar werd aangevraagd maar pas vandaag werd gepubliceerd door de Korean Intellectual Property Office, beschrijft Samsung mogelijke toepassingen die met een flipcover gecombineerd kunnen worden. Zo zien we een cover met een compleet extra beeldscherm, die op verschillende manieren kan worden gebruikt.

samsung-galaxy-flipcover-patent-2 Samsung patent toont flipcover met extra beeldscherm

In het patent wordt zelfs de mogelijkheid genoemd om zonnecellen in de cover in te bouwen, waardoor deze een bijdrage kan leveren aan de accuduur van het toestel waarmee je ‘m gebruikt.

samsung-galaxy-flipcover-patent-3 Samsung patent toont flipcover met extra beeldscherm

Uiteraard toont het patent in kwestie concepten, en geen gebruiksklare producten. We verwachten dus niet dat Samsung op korte termijn dit soort nieuwe covers zal gaan lanceren voor aankomende toestellen als de Galaxy Note 4 of de Galaxy Alpha. Maar laten we wel wezen: op papier is het idee van een cover met ingebouwd scherm best wel interessant – mits het energieverbruik op één of andere manier binnen de perken kan blijven.

Het patent en de bijbehorende afbeeldingen vind je bij het Koreaanse KIPRIS HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee