Samsung + Nokia = HERE for Gear, én voor Galaxy

Ondanks Nokia’s mobiele perikelen heeft het bedrijf tenminste één dienst die staat als een huis: HERE. En nu komt deze kaarten- en navigatiedienst ook naar Samsung’s Gear serie onder de naam HERE for Gear, én naar Galaxy smartphones.

samsung-nokia-here-galaxy-smartphones Samsung + Nokia = HERE for Gear, én voor Galaxy

De HERE for Gear versie van de dienst zal vanaf oktober zijn werk kunnen doen op alle Gear apparaten die op het Tizen besturingssysteem draaien – ergo: alles Gear smartwatches minus de Gear Live omdat deze laatste op het Android Wear besturingssysteem draait.

Echter, deze slimme horloges blijven voorlopig nog wel een nicheproduct in vergelijking tot de Galaxy telefoons. En zo kun je straks dus ook gebruiken maken van HERE’s veelgeprezen navigatie in 200 landen. Voor nop. Met een uitstekende offline modus voor als je géén internet hebt, danwel kunt of wilt gebruiken.

samsung-nokia-here-for-gear Samsung + Nokia = HERE for Gear, én voor Galaxy

Al met al is dit een vrij opzienbarende ontwikkeling. Tenslotte biedt het Android besturingssysteem dat op alle Galaxy toestellen te vinden is standaard Google Maps en navigatie, die er met HERE een geduchte concurrent bij krijgt. Omdat HERE vooralsnog alleen op Samsung’s apparaten werkt is deze ontwikkeling wederom een vreemde eend in de bijt van de relatie tussen Samsung en Google – gelukkig met de consument – vanaf oktober dus – als duidelijke winnaar.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee