En daar is dan de Samsung Gear S, én zijn sidekick Gear Circle

Zonder veel poeha heeft Samsung vannacht de Gear S officieel gelanceerd: een kruising tussen eerdere Gear horloges en de Gear Fit, mét eigen SIM kaart om ook zonder nabije smartphone te kunnen werken.

samsung-gear-s En daar is dan de Samsung Gear S, én zijn sidekick Gear Circle

De naam Samsung Gear S dook een maand geleden al op, toen wij over de bijbehorende merknaam registratie struikelen. Toen wisten we nog niet dat het in feite dus ging om dezelfde smartwatch die we daarvoor dachten te kennen onder de naam Gear Solo.

Los van het feit dat de Gear S een eigen 3G mobiele internetverbinding heeft – en dus niet persé een smartphone nodig heeft om verbonden te zijn – doet het apparaatje denken aan de Gear Fit, dankzij het gebogen twee inch Super Amoled scherm. De resolutie hiervan is 360 bij 480 pixels.

In tegenstelling tot de vrij recent nog gelanceerde Gear Live, draait de Gear S op Samsung’s eigen Tizen besturingssysteem – en dus niet op Google’s Android Wear.

samsung-gear-s-2 En daar is dan de Samsung Gear S, én zijn sidekick Gear Circle

De behuizing is IP67 gecertificeerd, en kan dus vrij goed tegen water en stof. In deze behuizing bevindt zich een dual core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 512 MB RAm, 4 GB opslagcapaciteit, en een batterij met een capaciteit van 300 mAh – volgens Samsung zelf goed voor twee dagen opladerloos gebruik.

Uiteraard heeft Samsung ook een flinke voorraad sensors in de Gear S ingebakken, waaronder een barometer en een hartslagmonitor. Opvallend is vooral de UV sensor, waarmee het horloge straks waarschijnlijk naadloos kan aansluiten bij de Galaxy Note 4 die volgende week gelanceerd wordt, en die daar ook over beschikt.

samsung-gear-circle En daar is dan de Samsung Gear S, én zijn sidekick Gear Circle

Hand in hand met de Gear S verschijnt ook de Gear Circle ten tonele. De Gear Circle is een Bluetooth headset, die je – bij niet-gebruik – middels magneetjes omtovert in een halsketting, om verlies tegen te gaan.

De Gear S is de vierde (!) smartwatch die Samsung in 2014 op de markt brengt, na de Gear 2, de Gear 2 Neo en de Gear Live. Wat ons betreft is dit de eerste die eruit ziet alsof hij zijn plaatsje in Samsung’s wearable aanbod zonder meer verdient – los van die unieke stand alone eigenschap natuurlijk.

De Gear S zal waarschijnlijk rond dezelfde tijd in de schappen belanden als de Galaxy Note 4, en in zwart en wit verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 399 euro.

Galaxy deal tips

Praat mee