Samsung Galaxy S5 tip: standaard startscherm instellen

Stel, je hebt jouw Samsung Galaxy S5 alweer een tijdje in gebruik. Steeds meer apps en widgets heb je toegevoegd aan steeds meer startschermen. Maar iedere keer als je op de Home knop drukt kom je eigenlijk níet op dat startscherm terecht waar de apps of widgets op staan die je het meest gebruikt. Tijd dus om een ander Standaard startscherm in te stellen.

samsung-galaxy-s5-tip-standaard-startscherm-instellen Samsung Galaxy S5 tip: standaard startscherm instellen

Om een ander startscherm op je Galaxy S5 als Standaard startscherm – het startscherm waar je na een druk op de Home knop belandt – in te stellen ga je naar het instelscherm waar je je startschermen beheert. Dit doe je door middel van een pinch – uhm, knijp – beweging op een leeg stukje van een startscherm (1).

samsung-galaxy-s5-tip-standaard-startscherm-instellen-hoe Samsung Galaxy S5 tip: standaard startscherm instellen

Veeg naar het startscherm dat je als standaard wilt instellen. Boven zie je een ‘huisje’. Tik hierop (2), en het symbooltje wordt helderder. De melding dat je je Standaard startscherm hebt gewijzigd (3) bevestigt dat je er alweer klaar mee bent. Vanaf nu is dít het scherm waarop je belandt na het indrukken van je Home knop.

Overigens verandert dit níet op welk startscherm je terecht komt al je je Home knop indrukt terwijl je met één of andere app bezig was. Je komt sowieso altijd eerst op het startscherm terecht waar je daarvoor ook was – ongeacht welk startscherm als standaard in is gesteld.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Hox zegt

    Leuk verhaal, maar zolang er op mijn eenvoudig startscherm linkjes verdwijnen die never nooit niet terug te zetten zijn, begin ik hier maar niet aan.

Praat mee