Release Samsung Galaxy S5 met 4G+ internet spoedig (in ieder geval in Europa)

Een tijd geleden was hij al even in Nederland, de Samsung Galaxy S5 met LTE-A internetverbinding – in Nederland 4G+ geheten. En het heeft er alle schijn van dat deze toestelvariant binnenkort officieel in Europa onthuld zal worden.

samsung-galaxy-s5-4g-plus Release Samsung Galaxy S5 met 4G+ internet spoedig (in ieder geval in Europa)

Het eerste teken aan de wand is de officiële lancering van de Galaxy S5 4G+ in Singapore. Hardware technisch gaat het hier om exact hetzelfde toestel als de Europese versie ervan die de modelcode SM-G901F draagt. Met andere woorden: uiterlijk is het toestel gelijk aan de ‘normale’ Galaxy S5, en ook het beeldscherm heeft dezelfde 1080p full HD resolutie. Wel is de processor een stapje krachtiger – het is namelijk Qualcomm’s Snapdragon 805 in plaats van de 801 die in de Galaxy S5 zelf zit.

Maar een lancering in Singapore is natuurlijk nog geen lancering in Europa. Maar – het tweede teken – het online verschijnen van de eerste officiële firmare voor de Europese toestelversie duidt aan dat ook een onthulling hier niet meer ver weg kan zijn.

Rest de vraag of de Galaxy S5 4G+ ook in Nederland op de markt moet gaan verschijnen. Een presentatie van KPN die enige tijd geleden plaatsvond wekte wel die indruk. Toch zou het nu al verkopen van de S5 4G+ slechts voor een beperkte groep gebruik(st)ers interessant zijn. Het netwerk is tot nu toe beperkt tot Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, waardoor het toestel hooguit mondjesmaat zal worden verkocht.

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee