Samsung Galaxy S3 en Galaxy S4 de meest gebruikte Android smartphones

Ondanks het feit dat de Samsung Galaxy S3 zijn tweede verjaardag alweer ruimschoots gepasseerd is, blijft het toestel samen met de Galaxy S4 wereldwijd de meeste gebruikte Android smartphone.

samsung-galaxy-s4-s3-meest-gebruikte-android-smartphone Samsung Galaxy S3 en Galaxy S4 de meest gebruikte Android smartphones

OpenSignal’s vrolijke toestelgrafiek, waarbij een groter vlak duidt op meer toestellen van een model. Linksboven (grijs) de 4G-loze Galaxy S3 GT-I9300. De twee vlakken daarnaast (licht- en donkerrood) zijn de Galaxy S4 varianten GT-I9505 en GT-I9500

Uit data verzameld door OpenSignalontwikkelaar van een app waarmee wereldwijd mobiele netwerken in kaart kunnen worden gebracht, en de kwaliteit vergeleken, blijkt dat de 4G loze variant van de Galaxy S3 de meest gebruikte smartphone is. De nummer twee is de Galaxy S4, en als we beide varianten van dit toestel – modelcodes GT-I9505 en de GT-I9500 – bij elkaar voegen klimt deze zelfs naar de eerste plek. Leuk is ook dat de derde plaats wordt ingenomen door de nog altijd veel gebruikte Galaxy S2.

En passent maakt de data van OpenSignal duidelijk hoe ontzettend veel verschillende Android smartphones er wereldwijd actief zijn. Vooral in goedkope marktsegment is het aantal fabrikanten en toestellen bijna niet meer te tellen, waarbij je natuurlijk in gedachten moet houden dat het overgrote deel van deze toestellen niet in Nederland – of Europa – verkocht wordt.

De data van OpenSignal betreft, 682.000 toestellen, verspreid over de hele wereld. Samsung’s aandeel in dit geheel is maarliefst 43%.

Wil je weten waar jou model zich in de hierboven afgebeelde lappendeken zich bevindt? Check dan OpenSignal’s interactieve grafiek HIER.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee