Samsung Galaxy Note 4 krijgt mogelijk ‘Ultrasonic cover’

Naast het gebruikelijke arsenaal aan accessoires dat tegelijk met een nieuw toestel gelanceerd wordt, zou er voor de Samsung Galaxy Note 4 ook een Ultrasonic cover in de maak zijn – een speciale hoes met een ingebouwde ultrasone sensor die het leven van mensen met een visuele beperking makkelijker kan maken.

samsung-galaxy-note-4-ultrasonic-cover Samsung Galaxy Note 4 krijgt mogelijk 'Ultrasonic cover'

Dit vrij unieke accessoire, dat dus samen met de Galaxy Note 4 op de markt moet verschijnen, detecteert objecten in de omgeving door het uitzenden en opvangen van ultrasoon geluid – denk: vleermuizen en dolfijnen. De gebruiker zou de keuze hebben uit drie verschillende standen: kort, middel en lang, waarbij het ‘gescande’ gebied nauwer wordt bij een grotere afstand.

Uiteraard is de gemiddelde consument niet de doelgroep voor een dergelijke hoes. Samsung denkt hierbij aan mensen met een visuele beperking, die de cover in combinatie met de Note 4 kunnen gebruiken als hulpmiddel in een onbekende omgeving.

Uit een beschrijving van de bijbehorende software – op een prototype van de Galaxy Note 4, aldus de insider van Sammobile – blijkt onder meer dat deze ‘ultrasone hoes’ géén hoogteverschillen kan waarnemen. Samsung benadrukt dan ook dat deze hoes slechts een beperkt hulpmiddel is, en zeker geen medische toepassing.

Hoe effectief deze nieuwe cover is moet natuurlijk blijken na de release van de Galaxy Note 4. Pas dan zal duidelijk zijn of de op papier erg mooi klinkende ideeën zich ook echt vertalen naar praktisch nut.

De onthulling van de Galaxy Note 4 staat gepland voor drie september. Hopelijk kunnen we dan ook gelijk kennis maken met Samsung’s interessant Ultrasonic cover.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee