Samsung Galaxy Note 4 met 16 MP camera, OIS, ‘Side Touch’

Het lijkt erop dat eerdere geruchten dat de Samsung Galaxy Note 4 met een camera mét optische beeldstabilisatie (OIS) komt, bevestigd zijn. Daarnaast zou het toestel een zogenaamde Side Touch knop krijgen, en een aantal nieuwe cameramodi.

samsung-galaxy-note-4-side-touch1 Samsung Galaxy Note 4 met 16 MP camera, OIS, 'Side Touch'

Uiteraard zijn het de insiders van Sammobile die met deze informatie over de Galaxy Note 4 op de proppen komen. Natuurlijk komt een deel van deze specificaties niet uit de lucht vallen – zowel over de 16 megapixel camera uit de koker van Sony, als over de optische beeldstabilisatie viel eerder al te lezen.

Met name dit laatste is – mits het allemaal klopt, natuurlijk – een goede zaak, wat ons betreft. Tenslotte schreven we in onze review van de Galaxy S5 al dat de 16 megapixel sensor van dat toestel weliswaar goed is, maar dat je als gebruiker niet optimaal profiteert van deze resolutie zónder een dergelijke beeldstabilisatie.

Dit is echter nog niet alles. Zo komen we vandaag ook te weten dat de Galaxy Note 4 een zogeheten Side Touch knop krijgt. Dit is een aanraakgevoelige toets aan de zijkant van het toestel, die je bijvoorbeeld als sluitertoets kunt gebruiken. Destijds werd gefluisterd dat de Galaxy S5 er eentje zou krijgen, maar dit bleek achteraf niet het geval. Op de Note 4 zou Samsung ‘m dus wél hebben ingebouwd – de afbeelding hierboven is afkomstig uit de documentatie behorend bij deze feature.

Verder krijgt de Galaxy Note 4 nog een aantal nieuwe camera modi, die met name voor het opnemen van selfies lijken te zijn: Wide selfieSelfie, en Selfie alarm. Omdat het toestel aan de voorkant een camera lijkt te hebben met een resolutie van 3,7 megapixel – zodat ook foto’s die je met die camera maakt er goed uit zien op het QHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels – is deze bijzonder geschikt voor dit soort kiekjes. Toch zegt iets ons dat niet zoveel mensen zitten te wachten op legio selfie modi – maar we kunnen het natuurlijk mis hebben.

Uiteraard zijn ook de bekende camera modi van de Galaxy S5 van de partij, waaronder de – wat ons betreft – erg nuttige live HDR modus. Ook het opnemen van 4K UHD video’s is – net als op de Galaxy Note 3 en Galaxy S5 – mogelijk.

Over twee weken is de officiële onthulling van de Galaxy Note 4, op 3 september, en het heeft er alle schijn van dat we de komende twee weken verder bedolven zullen worden onder informatie over het toestel. Zet je schrap! 😉

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee