Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 – uiterlijk, althans

Wat is er nu zinvoller dan een bestaande smartphone – de inmiddels onthulde Samsung Galaxy Alpha – te vergelijken met een toestel dat nog helemaal niet gelanceerd is – de iPhone 6? Oké, een hoop dingen. Maar het levert wel mooie plaatjes op, en we gokken er maar een beetje op dat de afbeeldingen van de iPhone 6 – uit de koker van niemand minder dan de befaamde Nederlandse renderaar Martin Hajek – dankzij de stortvloed aan uitgelekte informatie toch een beetje realistisch blijken.

samsung-galaxy-alpha-versus-iphone-6-vergelijking-1 Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althans

In ieder geval schijnen velen van mening dat de Galaxy Alpha een directe concurrent zal of moet zijn van de aankomende iPhone 6. Hoewel deze laatste natuurlijk nog helemaal niet officieel aan het publiek getoond is, dook er al menig afbeelding, onderdeel en mock up op, waarop het hier getoonde toestel is gebaseerd.

En omdat de Galaxy Alpha, zoals we in onze vergelijking met de Galaxy S5 al concludeerden, voornamelijk gedacht is als smartphone met goede looks, is het voor menig toekomstig bezit(s)ter helemaal niet zo gek om het toestel alvast naast de iPhone 6 te zien.

samsung-galaxy-alpha-versus-iphone-6-vergelijking-2 Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althans

Grappig genoeg brengen beide toestellen voor hun respectievelijke fabrikanten belangrijke firsts. De Alpha is Samsung’s eerste Galaxy met een deels metalen behuizing, terwijl de iPhone 6 Apple’s eerste toestel wordt met een flink groter beeldscherm – vermoedelijk met een diagonaal gelijk aan die van de Alpha, namelijk 4,7 inch. Natuurlijk gonst het van de geruchten over een iPhone 6 variant met een 5,5 inch beeldscherm, maar het is maar de vraag of die al komende maand gelanceerd gaat worden.

samsung-galaxy-alpha-versus-iphone-6-vergelijking-4 Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althans

Deze vergelijking is dankzij Hajek’s plaatjes vooral visueel is. Het naast elkaar leggen van de specificaties doen we pas zodra de nieuwe iPhone daadwerkelijk onthuld is.

Hierboven zie je maar een paar van de afbeeldingen die Martin Hajek maakte. Schroom niet om de complete reeks te checken op zijn website HIER, inclusief een minder hypothetische vergelijking met de huidige iPhone 5S.

Samsung Galaxy Alpha pre-order overzicht

 
StudentMobiel
Typhone
GSMWijzer
CoolBlue
Phonehouse
gcbutton Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althansgcbutton Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althansgcbutton Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althansgcbutton Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althansgcbutton Samsung Galaxy Alpha versus iPhone 6 - uiterlijk, althans
AbonnementTele2T-MobileTelfortVodafoneT-Mobile
Min/SMS
Internet
150/150
500 MB
300/onb.
2000 MB
300/300
1000 MB
300/onb.
1000 MB
90/onb.
2000 MB
Prijs toestelGRATIS!
+ tablet!
GRATIS!
+ tablet!
€ 16,-
+ tablet!
GRATIS!
+ tablet!
€ 29,95
+ tablet!
Abonnement
p/mnd
€ 32,-€ 44,-€ 36,-€ 49,-€ 36,-
Maandlasten
incl. toestel1
€ 33,25€ 45,25€ 38,-€ 44,08€ 38,50

1 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee