Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

Zoals verwacht, heeft Samsung de nieuwe Galaxy Alpha vandaag officieel onthuld. Het toestel geeft een blik op de nieuwe designrichting die Samsung in wil gaan slaan, inclusief het gebruik van metaal in de behuizing.

samsung-galaxy-alpha-officieel-1 Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

Dankzij een stortvloed aan uitgelekte informatie en foto’s, biedt de onthulling van de Galaxy Alpha weinig echte verrassingen. Het toestel heeft een 4,7 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels – goed voor een pixeldichtheid van 312 pixels per inch. De Galaxy Alpha heeft een octacore processor aan boord uit Samsung’s eigen Exynos keuken, met vier snelle 1,8 GHz rekenkernen, en vier energiezuinige kernen op 1,4 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB.

samsung-galaxy-alpha-officieel-3 Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

Het opvallendst aan de Galaxy Alpha is dan ook vooral het design, waarbij Samsung – eindelijk – de stap waagt naar het gebruik van metaal. Tenminste, voor de rand rond het toestel. De achterkant is nog steeds van het vertrouwde polycarbonaat. De Alpha is een compact toestel, en meet 132 bij 66 millimeter (ter vergelijking: de Galaxy S5 Mini is nagenoeg even groot) en is maar 6,7 millimeter dik.

samsung-galaxy-alpha-officieel-2 Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

Verder heeft de Alpha een 12 megapixel camera aan boord die onder meer een realtime HDR modus biedt, de ultra power saving mode, download booster, een vingerscanner, en 32 GB interne opslagcapaciteit – dit maal helaas zonder microSD slot om zelf het geheugen verder uit te breiden.

In tegenstelling tot wat we eerder nog hoopten, heeft de Galaxy Alpha geen IP67 certificatie. Mogelijk heeft Samsung de productie van deels metalen behuizingen in combinatie met water- of stofdichtheid nog niet voldoende onder de knie.

samsung-galaxy-alpha-officieel-4 Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

Al met al is de Galaxy Alpha een interessant toestel: de krachtige processor en het niet-zo-hoge-resolutie scherm zorgen voor interessante prestaties. Het puntje waar we echt benieuwd naar zijn is de accuduur. De batterij in de dunne behuizing heeft een capaciteit van 1860 mAh. Of dit voldoende is voor een indrukwekkende gebruiksduur moet de komende tijd blijken.

De Galaxy Alpha zal in september in de winkels belanden, en verkrijgbaar zijn in zwart, wit, goud, zilver, en blauw. De adviesprijs bedraagt 599 euro – aan de stevige kant als we kijken naar de technische specificaties van het toestel, maar Samsung kennende zal het niet lang duren voor deze een stukje daalt.

Samsung Galaxy Alpha aanbiedingen:


Samsung Galaxy Alpha technische specificaties:

samsung-galaxy-alpha-technische-specificaties-officieel Samsung Galaxy Alpha officieel onthuld

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee