Samsung Galaxy Alpha heeft ook ‘Fingerprint Web Sign-in’

Vrij onverwacht blijkt Samsung’s Galaxy Alpha een bescheiden primeurtje aan boord te hebben. Eerder vandaag doken namelijk details op over de vingerscanner van de Samsung Galaxy Note 4, waaronder een nieuwe feature genaamd Web Sign-in: het inloggen op websites door het scanner van je vingerafdruk. Een korte zoektocht leert dat de Galaxy Note 4 níet het eerste toestel is met dit snufje, maar de Galaxy Alpha.

samsung-galaxy-alpha-web-sign-in Samsung Galaxy Alpha heeft ook 'Fingerprint Web Sign-in'

Om precies te zijn is het op Samsung’s Oostenrijke en Zwitserse websites, dat de Galaxy Alpha geadverteerd wordt met – jaja – de Fingerprint Web Sign-in feature. Overigens zijn dit ook de enige landen, voorzover wij konden nagaan, waar Samsung de feature expliciet noemt in verband met de Galaxy Alpha. Maar het maakt duidelijk dat dit snufje dus géén Galaxy Note 4 primeur is, maar eentje van de Galaxy Alpha.

Met Fingerprint Web Sign-in is het mogelijk gebruikersnaam en wachtwoord van een website op te slaan in de browser, en deze vervolgens te beveiligen met een vingerafdruk. Je kunt dan dus bij jouw favoriete websites veilig inloggen zonder je gegevens opnieuw in te voeren, en zonder dat iedereen dit kan via jouw telefoon en browser.

Natuurlijk zal er uiteindelijk hooguit een paar weken zitten tussen de daadwerkelijke releasedatum van beide toestellen. De Galaxy Alpha wordt begin september in de winkels verwacht, terwijl de Galaxy Note 4 ergens tussen half en eind september in de verkoop zal gaan.

PS: zoals hieronder ook al wordt gesuggereerd, lijkt de kans behoorlijk dat de Web Sign-in feature van de Alpha en de Note 4 op termijn ook naar de Galaxy S5 zal komen – bijvoorbeeld met een update naar Android 4.4.4 of hoger.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

  1. S5FAN zegt

    Hoi zou de galaxy s5 dit ook nog in een update krijgen want ik vind wel dat je voor een toestel van €700 nog wel updates en de nieuwste snufjes mag krijgen toch?

Praat mee