Samsung Galaxy Alpha al getoond in Rusland, alle specificaties nu bekend

Hoewel de meesten nog zitten te wachten op de officiële onthulling van de Samsung Galaxy Alpha – vermoedelijk rond 13 augustus – is het toestel al getoond aan een groepje rijke Russen. Daarnaast toont een foto genomen tijdens een presentatie in Brazilië álle specificaties van het toestel (hoewel we deze in feite al wisten), en een – in ons land nietszeggende – prijs.

samsung-galaxy-alpha-rusland Samsung Galaxy Alpha al getoond in Rusland, alle specificaties nu bekend

Tijdens een gezellige middag op de Moskouse plezierjachtclub – waar sommige beter bedeelde Russen graag hun weekend doorbrengen – stond de Galaxy Alpha naar verluid in het middelpunt. Heel veel wijzer worden we verder niet, op een enkele foto na waarop iemand het toestel met semi-stoere blik showt.

Gelukkig is er nog onderstaande foto, genomen in Brazilië, waarop echt nagenoeg alle details van de Galaxy Alpha te zien zijn. Inclusief een wat vreemde schermresolutie.

samsung-galaxy-alpha-technische-specificaties Samsung Galaxy Alpha al getoond in Rusland, alle specificaties nu bekend

En zo zien we voor de zoveelste keer bevestigd dat de Alpha voorzien is van een 4,7 inch beeldscherm, maar dit keer met een opvallende schermresolutie van 1080 bij 720 pixels. Dit lijkt ons vooral een typefoutje, omdat het scherm van het toestel op de afbeelding gewoon een 16:9 verhouding lijkt te hebben, maargoed, er gebeuren wel vaker gekke dingen natuurlijk.

Een 12 megapixel camera is aan boord, 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit, evenals de vingerscanner en de hartslagmonitor – deze laatsten natuurlijk bekend van de Samsung Galaxy S5.

De accu heeft eigenlijk een bescheiden capaciteit van 1860 mAh, wat kennelijk voldoende is om het scherm met de niet al te hoge resolutie van stroom te voorzien. Tevens is dit natuurlijk een accu dit netjes past in de zes millimeter dikke behuizing, die we onlangs nog op de foto zagen.

Een Alpha versie met 64 GB opslagruimte schijnt ook in de pijpleiding te zitten – maar voor nu komen alleen de Braziliaanse prijs voor het 32 GB model te weten: 2399 real, oftewel zo’n 782 euro. Waaruit maar weer eens blijkt dat prijzen in verschillende landen níet vergeleken kunnen worden.

Maargoed, nog drie nachtjes slapen en dan komen we mogelijk eindelijk te weten of en wanneer de Galaxy Alpha naar ons land komt, en wat het bijbehorende prijskaartje hier ten lande zal zijn.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee