Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je ‘m af?

Gisteren arriveerde een update op de Samsung Galaxy Note 3, die onder meer de Kids Stand naar het toestel brengt. Nu blijkt dat er een bug meegekomen is, waardoor de Kids Stand zich – in ieder geval bij sommige gebruik(st)ers, waaronder wijzelf – niet laat afsluiten zoals het hoort. Toch is het ons gelukt om er weer uit te komen. Update: ook op de Galaxy S4 kan hetzelfde probleem voorkomen. Als het goed is werkt de onderstaande oplossing ook op dit toestel.

samsung-galaxy-note-3-kids-stand-verlaten-probleem-oplossing Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je 'm af?

Om de Kids Stand te verlaten tik je normaal gesproken op het icoontje rechts onderin beeld. Na het invoeren van je ingestelde pincode kom je vervolgens weer in je normale startscherm terecht. En hoewel dit op de Galaxy S5 vlekkeloos werkt, zorgt een bug op de Galaxy Note 3 ervoor dat je na het invoeren van je pincode gewoon wéér in de Kids Stand terugkomt. Niet erg handig dus, en het lijkt dan ook verstandig deze – zolang de bug niet gefixt is – beter helemaal niet te gebruiken.

Echter, wie ‘m al heeft geïnstalleerd, én last heeft van de bug kan met wat moeite weer uit de Kids Stand komen. In ieder geval is het ons op de volgende wijze gelukt.

samsung-galaxy-note-3-kids-stand-verlaten-probleem-oplossing-1 Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je 'm af?

Ga eerst naar het Kinderslot (1), voer je pincode in (2) – die het nu wel doet, en op het menuutje (3). Kies nu voor de optie Algemeen (4), en tik op Resetten (5). Voer opnieuw je pincode in, en bevestig dat je de Kids Stand wilt resetten (6).

samsung-galaxy-note-3-kids-stand-verlaten-probleem-oplossing-2 Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je 'm af?

Flauw genoeg ben je er nu nog niet. Houdt de Power toets van je Galaxy Note 3 ingedrukt, zodat het Apparaatopties menu verschijnt, en kies voor Opnieuw opstarten (7).

Ook na het herstarten ben je nog niet uit de Kids Stand, maar omdat we de instellingen net hebben gereset kom je nu weer in het beginscherm van deze stand terecht. Vanuit dit scherm kunnen we wat meer doen. Houdt je Home knop nu een paar seconden ingedrukt tot de lijst met Recente apps in beeld verschijnt, tik op het applicatiebeheer icoontje (8).

samsung-galaxy-note-3-kids-stand-verlaten-probleem-oplossing-3 Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je 'm af?

Om definitief uit de Kids Stand te komen, moet je nu alleen nog de Standaard instellingen ervan wissen: tik daar achter Kids Stand op Wissen (9). Druk nu weer (kort) op je Home toets, kies TouchWiz-start als startapplicatie (10) en tik op Altijd (11). Als je dit bevestigt (12) kom je weer in je normale startscherm.

samsung-galaxy-note-3-kids-stand-verlaten-probleem-oplossing-4 Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je 'm af?

Zo, dan ben je weer uit de Kids Stand, die je – zoals gezegd – even links laat liggen tot Samsung een oplossing heeft voor deze bug.

Heb jij een simpeler oplossing gevonden voor iedereen die klem zit in de Kids Stand? Schroom niet, en deel deze met ons en de rest van Nederland!

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  • Michel zegt

   Ervanuit gaand dat je het ook al handmatig geprobeerd hebt (Instellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Nu bijwerken), bestaand natuurlijk nog de kans dat je een ‘importtoestel’ hebt. Dit kun je checken als je in de telefoonapp *#1234# invoert. De code achter het kopje CSC dat je dan te zien krijgt moet beginnen met G900FPHN… als het toestel Nederlands is (dit staat los van de taal waarop hij ingesteld staat).

 1. Gitana zegt

  Help, ik heb sinds een paar dagen de software update op m’n Samsung S4 mini & een aantal functies zijn gewoon verdwenen! Foto’s opslaan van Facebook of deze bewerken kan ineens niet meer.
  Hoe krijg ik m’n vorige software er weer op?

 2. Anouk zegt

  Ik kom er helemaal niet uit. Mijn pincodes & wachtwoord weet ik volgens mij gewoon niet. Hij doet in ieder geval niks! HELLUPP!
  Had nog bedacht om het via de computer te doen maar dat werkt dus ook niet. Ik kan gewoon helemaal niks meer met de telefoon behalve spelen in de kids stand!
  Kan ik er nog uitkomen?

  • Jessica zegt

   Hoi!

   Ik had hetzelfde probleem met mijn samsung galaxy S4 en ben er na 3 uur eindelijk achter wat je kunt doen als je je wachtwoord vergeten bent van kids-stand! Start je telefoon in veilige modus op en druk op gedwongen stoppen bij de app in je applicatiebeheer.
   Nu vraag je je natuurlijk af (of niet) hoe je dat doet, dat ga ik je vertellen.

   1. Schakel je telefoon uit.
   2. Houdt de aan/uit knop ingedrukt.
   3. Zodra je ‘samsung galaxy S4 in je scherm ziet laat je de aan/uit knop los.
   4. Meteen nadat je de aan/uit knop los laat, druk je op de volumeknop naar beneden.
   5. Houdt de volumeknop naar beneden ingedrukt totdat je telefoon opgestart is.
   6. ‘Save mode’ zal nu linksonderin je scherm komen te staan.
   7. Als je save mode ziet staan kan je de volumeknop loslaten 🙂

   En nu kun je naar je instellingen gaan en naar je applicatiebeheer. Daar zoek je kids-stand op en als je die aanklikt kun je die gedwongen stoppen en je kan ook de cache legen dan wordt het wachtwoord gereset.

   Als je uit de veilige modus wilt, dan staat het in je menu dat je van bovenaf swiped of je schakelt je telefoon uit en start hem daarna weer op 😉

   Ik hoop dat dit heeft geholpen!!

 3. Beau zegt

  Sinds de update Lollipop 5.0 (5.1.?) op de Galaxy S5 doet de Kids Stand het niet meer. Als ik op het icoontje druk dan krijg ik een pop-up met de tekst; ‘kids stand is gestopt’, en de pop-up verdwijnt weer nadat je enkel op ‘ok’ kan drukken.
  Hoe verhelp ik dit probleem.???

  Bvd.

 4. Jan zegt

  Help, ook ik heb Lollipop geinstalleerd en daarna Kids stand opnieuw geinstalleerd. Als ik nu opstart kom ik altijd in het Kids stand menu en krijg het niet weg. De pincode van Kids stand weet ik niet meer. Weet iemand een oplossing?

 5. suha zegt

  Help…. mijn kinderen hebben kids stand zelf op mijn samsung note 3 geinstalleerd en ze hebben een pincode gemaakt maar ze weten het niet meer en de email die ze hebben gegeven is vervald daarom weet ik niet wat ik nu moet doen, als ik nu opstart kom ik altijd in het Kids stand menu en krijg het niet weg.

Praat mee