Meer specificaties en features van de Samsung Galaxy Mega 2

Nadat de eerste firmware van de Samsung Galaxy Mega 2 gisteren al was opgedoken, was het slechts een kwestie van aftellen tot we meer te weten zouden komen over het toestel.

samsung-galaxy-mega-2-firmware-specificaties-features-271x300 Meer specificaties en features van de Samsung Galaxy Mega 2Allereerst komen we te weten dat de Galaxy Mega 2, in tegenstelling tot recente berichten, in Europa – en dus ook in Nederland – uitgerust zal zijn met Samsung’s eigen Exynos 4415 quadcore processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Het werkgeheugen is 2 GB groot.

In tegenstelling tot het LCD scherm van zijn voorganger, is het scherm van de Galaxy Mega 2 van het Super Amoled type, en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een diagonaal van 5,99 inch.

De 12 megapixel camera kan 1080p full HD  video opnemen, in het toestel zelf beschikt over 8 GB interne opslagcapaciteit die door een microSD kaartje kan worden vergroot. Een IR zender zorgt ervoor dat je de Mega 2 ook kunt gebruiken als afstandsbediening.

Op dit moment wordt de Galaxy Mega 2 getest op Android 4.4.4, en lijkt Samsung een aantal nieuwe snufjes bedacht te hebben om bediening van het ‘Mega-grote’ toestel eenvoudig te maken. Zo zou een feature door het leven gaan onder de naam Easy Side Panel, en er voor zorgen dat de belangrijkste navigatieknoppen ook langs de zijkant van het scherm geplaatst kunnen worden zodat je er makkelijker met één hand bij kunt.

Het wachten nu is op die laatste stap: de daadwerkelijke onthulling van de Galaxy Mega 2. Heel veel details zijn al bekend, en ook de foto’s kwamen al voorbij. Kom maar op dus…

Galaxy deal tips

Praat mee