Eerst firmware Samsung Galaxy Mega 2 duikt op

De hints dat Samsung de Galaxy Mega 2 ieder moment kan lanceren stapelen zich al enige tijd op. Het online verschijnen van de eerste officiële firmware van het toestel is het zoveelste teken aan de wand.

samsung-galaxy-mega-2 Eerst firmware Samsung Galaxy Mega 2 duikt op

Stel, je hebt – net als de rest van de wereld – nog géén Galaxy Mega 2. Maar ow, wat zou je graag alvast de software van het toestel willen downloaden. Gewoon, zomaar. Dat kan nu dus, uiteraard bij de mannen van Sammobile. Niet dat je er iets aan hebt, natuurlijk. Maar het kán.

En zo zien we dus de zoveelste hint dat Samsung druk doende is met de voorbereidingen van de lancering en daarna release van de Galaxy Mega 2 – vooralsnog dus zonder lancering, laat staan release.

Wel weten we inmiddels de belangrijkste eigenschappen van het toestel: een scherm met een diagonaal rond de zes inch, en een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Als processor is er vermoedelijk een Snapdragon 400 of 410 aan boord uit de stal van Qualcomm, waarbij de 410 zelfs een 64 bit chip is. Waarschijnlijk is de Galaxy Mega 2 voorzien van 2 GB werkgeheugen, 8 GB interne opslagcapaciteit en een 12 of 13 megapixel camera.

Wil je ‘m alvast bekijken? Check dan de vorige week al opgedoken foto’s van de Mega 2.

Galaxy deal tips

Praat mee