Waarom het AMOLED scherm van de Tab S belangrijk is – TV commercial

De Samsung Tab S is de eerste tablet met hoge resolutie (2560 x 1600 pixels) AMOLED scherm en Samsung’s nieuwe TV commercial laat precies zien waarom dit een belangrijk aspect is van het toestel. In het filmpje zien we dat de Tab S 10.5 wordt vergelijken met een andere ‘standaard’ LCD tablet – hoogstwaarschijnlijk een iPad – en hoe dat het AMOLED beeldscherm zich verhoudt met de concurrent.

Een groot kritiekpunt bij veel AMOLED schermen van Samsung is het feit dat kleuren net iets te verzadigd worden weergeven waardoor onrealistische beelden ontstaan. Volgens de Koreanen is dit echter verleden tijd en hebben de nieuwe generatie AMOLED schermen – dus ook die in de Tab S zit – dit probleem ondertussen verholpen. Door te wisselen van beeldscherm modus kun je rijkere en of iets subtielere kleuren kiezen, afhankelijk van wat je op de tablet aan het doen bent.

In een interview tegenover sammobile wist Younghee Lee (Vice president marketing, IT & Mobiele Communicatie bij Samsung) het volgende te vertellen over de Tab S:

“There is no other tablet on the market that can compete with the unrivaled viewing experience, innovative design aesthetics, and industry-leading productivity features of the Galaxy Tab S”

Een reminder voor de vergeetachtigen onder ons, de Tab S (8.4 en 10.5) is sinds afgelopen week beschikbaar in de VS voor een prijs van respectievelijk $399 en $499. Met wat geluk mogen we hier in Nederland vanaf dit weekend genieten van de Tab S voor een prijs van 499 euro voor het 10.5 inch model en 399 euro voor het 8.4 inch model.

Galaxy deal tips

Praat mee