‘Verkopen Samsung Galaxy S5 vallen tegen’

Ondanks gebroken verkooprecords direct na de lancering, verkoopt de Samsung Galaxy S5 inmiddels minder goed dan verwacht. Zo stelt een rapport van onderzoeksbureau Counterpoint.

samsung-galaxy-s5-gc-51 'Verkopen Samsung Galaxy S5 vallen tegen'

Direct na release meldde Samsung nog dat de Galaxy S5 beter verkoopt dan de Galaxy S4 – elf miljoen stuks vonden een nieuwe eigenaar in de eerste maand. Toch blijven de verkopen ná deze eerste golf inmiddels achter bij de voorganger, zo lijkt het.

Volgens Counterpoint is één van de hoofdoorzaken van de tegenvallende verkopen het feit dat Samsung ook in de Galaxy S5 weer polycarbonaat gebruikt voor de behuizing, terwijl – zo lijkt de suggestie – consumenten echt zaten te wachten op een metalen behuizing.

Dit nieuws past vrij netjes in het recente plaatje, dat Samsung het momenteel relatief zwaar heeft: de explosieve groei van de afgelopen jaren is tot stilstand gekomen, en het bedrijf zal flink aan de bak moeten om haar veroverde territorium – lees: marktaandeel – te behouden.

In de tweede helft van dit jaar worden belangrijke nieuwe toestellen verwacht zoals de Galaxy Note 4 en mogelijk ook de – wel uit metaal vervaardigde – Galaxy Alpha. Of deze toestellen de tegenvallende resultaten van de Galaxy S5 zullen kunnen compenseren moet de komende maanden gaan blijken.

Aardig is het wel om ook te vermelden dat Counterpoint’s verkooplijstje, ondanks de tegenvallende verkopen van de Galaxy S5, nog steeds maarliefst drie Galaxy toestellen bevat in de top vijf. Dus zo slecht doen de Zuid-Koreanen toch ook weer niet.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. martin zegt

    Prachtig toestel, alleen de markt raakt verzadigd, stel je koopt een s4 en nog geen jaar later komt de s5 dan ga je niet zomaar meteen een nieuwe kopen… toch al met al denk ik dat dit door zeer veel mensen een onderschat toestel is.

Praat mee