Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat update

samsung-galaxy-note-2-android-4-4-kitkat-update-nederland-beschikbaar-2 Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat updateEn… daar is hij dan: de langverwachte update naar Android 4.4 KitKat voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2.

Nadat eerder al de Galaxy Note 2 varianten – zonder 4G, en met 4G – van T-Mobile aan de beurt waren, is Android 4.4 nu beschikbaar voor de unbranded Note 2, dus het toestel dat niet direct bij één van de grote providers is gekocht. Die zonder 4G, wel te verstaan – de GT-N7100 dus.

De update, met aan boord firmwareversie XXUFNE1, is ruim 427 MB groot, en brengt een nieuwere versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy Note 2. Naast een aantal bescheiden cosmetische vernieuwingen – waaronder de witte icoontjes in de notificatiebalk – krijgt het toestel ook een paar nieuwe handigheidjes.

Zo kun je nu bijvoorbeeld eenvoudiger instellen welke applicatie je wilt gebruiken voor het versturen van berichten – SMS, Google Hangouts – of welke launcher standaard op je Note 2 in ingesteld.

De voormalige GPS sneltoets in de notificatiebalk gaat nu door het leven als Locatie.

Ook wordt de album art op het vergrendelscherm nu op het volledige scherm getoond als je muziek luistert, zijn een aantal Google diensten beter geïntegreerd, en kan er via een WiFi netwerk geprint worden.

De update is beschikbaar via de Galaxy Note 2 zelf, en op korte termijn natuurlijk ook via Samsung’s Kies software op je PC.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw toestel? Wat merk jij zoal?

samsung-galaxy-note-2-android-4-4-kitkat-update-4-150x150 Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat updatesamsung-galaxy-note-2-android-4-4-kitkat-update-3-150x150 Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat updatesamsung-galaxy-note-2-android-4-4-kitkat-update-2-150x150 Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat updatesamsung-galaxy-note-2-android-4-4-kitkat-update-1-150x150 Unbranded Samsung Galaxy Note 2 (zonder 4G) krijgt Android 4.4 KitKat update

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Ivo zegt

  Net de upgrade gedownload en geinstalleerd. het eerste wat me direct opvalt is de ‘degrade’ van de battery-indicator tot een kleurloos niemendalletje, iets dat je niet meteen verwacht bij een UPgrade..

 2. Ivo zegt

  Op het toetsenbord is nu een button waaronder een berg smiley’s/emoticons te vinden is – voor de liefhebber daarvan. #galaxynote2

 3. martin zegt

  Waarom krijg ik hem niet? ik heb de unbranded , als ik controleer op updates zegt hij de laatste updates zijn al geinstalleerd………. Voorheen kreeg ik hem altijd meteen. Ook 4.3 kwam er in 1 keer op.

 4. martin zegt

  Waarom zeggen jullie dit, mijn unbranded toestel zegt dat de laatste updates al zijn geïnstalleerd.
  Blijkbaar toch een branded update? Anders moet ik hem toch krijgen?

  • Michel zegt

   Het kan ook gewoon dat je nog even geduld moet hebben. Maar voor de zekerheid: als je in je telefoon-app *#1234# intoetst, wat staat er dan bij CSC?

 5. sygys zegt

  Mijn accu loopt sinds de 4.4.2 update veel te snel leeg. het toestel is nu 17 minuten van de lader en staat nu al op 88% accu. “Android system” is ruim de helft van het accu verbruik geeft hij aan bij accu settings.

  Ik adviseer de update niet te doen! Als dit zo door gaat dan is mijn accu iedere dag binnen 5 uur leeg. zonder iets te doen met het toestel

 6. martin zegt

  @Michel ga ik later vandaag ff checken, SYGYS het is verstandig na een update een harde reset te doen. Want dit is een bekende kwaal na een update.

  • Hermine vos zegt

   Had ik ook, maar volg deze stappen en de mail werkt weer:
   Ga naar instellingen
   Ga daar naar applicaties
   In hert menu aan rechterkant alles selecteren
   Dan links email app aanklikken
   Kies voor cache legen en dan voor alles wissen en dan voor gedwongen stoppen
   Terug naar startscherm’ app openen en emailadres en wachtwoord invullen

   Zie hier: alles doet t weer

   Groetjes hermien

 7. Ikke zegt

  Wat een …. update telefoon is super traag geworden als ik herstart met volume en uit knop en het pijltje dat doet hij het even daarna weer traag had nooit moeten updaten pffff

 8. Carolyne zegt

  Gisteren de update gekregen (unbranded). Nu komt er uit het niets klassieke muziek uit mijn telefoon en ik heb geen openstaande toepassingen. Als het geluid uit doe dan hoor ik het niet meer maar dan hoor ik ook mijn telefoon niet meer afgaan als iemand belt. Telefoon opnieuw opgestart maar zonder succes. Werd vanochtend dus door de klassieke muziek gewekt. Niet leuk!! Ook lijkt de batterij eerder leeg.

 9. Mariska zegt

  Ook ik heb de update gedaan.
  Alleen nu als ik een afbeelding via google wil opslaan (downloaden) dan doet hij dat niet meer en dat vindt ik echt irritant. wie kan mij helpen hiermee?

 10. Aimee zegt

  Hoi! Ook ik heb nog steeds geen update, mijn CSC zegt dat mijn toestel van COA afkomstig is, volgens mij is dit Roemenië. Weet iemand waar ik kan vinden wanneer de update in Roemenië uit komt?

 11. niels zegt

  Die ONGELOFELIJKE #%^&$%^&#$& van Samsung hebben het dus weer eens verkloot. Mijn SD kaart(en) werken niet meer. Ik kan ze zien, ik kan ze formateren, ik kan ze lezen, maar schrijven is onmogelijk. Ook na een format. Wanneer gaan die eikels eens een zinnige update uitbrengen??!!

 12. Cecilie zegt

  Hier ook update gehad Duits toestel en scherm roteert niet meer en vaker netwerkproblemen 🙁
  Iemand heeft al een harde reset uitgevoerd maar ook dat hielp niet……iemand een idee????

  Super dank

 13. Hermine WS zegt

  Helaas, ik had al mijn hoop gevestigd op de tip van Hermine Vos. Ook ik kan na de laatste update nl geen mail meer binnenhalen, wel versturen overigens. Heb de meeste gangbare tips al opgevolgd, ook een behulpzame medewerker in de telefoonwinkel is er drie kwartier mee bezig geweest, maar tot nu toe allemaal zonder resultaat. Heeft er iemand nog DE gouden tip?

 14. maupy zegt

  Op 25 Aug.2014 nog steeds geen teken van leven over de nieuwe update 4.4.2 terwijl de vorige er wel vlot was. Toch nog maar ff wachten. Je kunt hem toch niet missen?

 15. Birgit zegt

  Ik heb ook de update nog niet ontvangen mijn CSC:N7100OXXEMK4 ik kan echt ergens terug vinden van waar hij afkomstig is. Iemand die dat wel weet ?

  • Michel zegt

   Dat is een zgn ‘open Europese’ versie, dus wel Europees, maar niet van een specifiek land. Daar zou wel vroeg of laat de update voor moeten komen, lijkt me…

 16. Ivo zegt

  Wees blij als je deze update nog niet geinstalleerd hebt, er zitten problemen in. Ik noem er enkele :
  Als je op de button ‘gesprek beeindigen’ drukt loopt de note2 vast en via uitzetten weer opnieuw opgestart worden.
  Als je een berichtje typt verschijnen de letters haperend/vertraagd in beeld.
  De auto-wissel tussen wifi-netwerk thuis en dat van je provider gaat vaak pas na de note eerst zelf opnieuw opstarten.
  kortom, links laten liggen deze manke update.

 17. Ivo zegt

  btw : Met SAMSUNG gebeld over de klachten. Volgens helpdesk is er (nog) geen patch aanstaande, en terugzetten naar de vorige Android versie kan niet, volgens hen. Het downloadprog zal steeds autom kiezen voor de laatste Android versie.

 18. carola zegt

  Mijn locatie (voorheen GPS) blijft maar oneindig lang zoeken. Batterij loopt snel leeg daardoor. Alle andere genoemde problemen geen last van. mail doet het gewoon, is niet langzamer zo te zien.

Praat mee